Hushållsel

Elenergianvändningen, som inte används till uppvärmning, påverkas av hur effektiva hushållsapparater vi har, men också av hur vi använder oss av dessa. Strömsnålare apparater utvecklas ständigt, men fortfarande gör vi störst besparing genom att ändra på våra användarvanor. När det är dags att byta ut en hushållsapparat är det bra att välja en energisnål apparat.

Vad är hushållsel?
I det begreppet ingår kyl, frys, spis, diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare, belysning och hemelektronik som t ex tv, video, dvd, boxer, dator och stereo. Mycket av förbrukningen här krävs för att få hushållet att fungera, men en stor del är också beroende av hur vi använder våra saker. Våra vanor och vårt beteende styr en del av användningen av hushållsel.

Står alla lampor och lyser fastän rummet är tomt? Står vår hemelektronik på standby eller stänger vi av ordentligt? Tvättar vi med för hög temperatur, är diskmaskinen full innan vi startar den? Det finns många saker att fundera över och ibland kan man behöva hjälp med att komma igång. Ett sätt kan vara att prata med energirådgivaren.

Tips på energibesparing hittar du  här

  • Publicerat: 2017-01-02 av niclas.sturesson@utb.karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?