Uppvärmning

Uppvärmning

Uppvärmning
Uppvärmning: ca 50-60% av den totala energiförbrukningen för den som bor i småhus. Saker som påverkar husets energibehov för uppvärmning är:
Var huset ligger, öppet eller vindskyddat och hur huset är byggt, antal fönster, isolering, stomme, fasad, husets storlek, hur många som bor i huset, vilka vanor som de boende har, vilken temperatur som väljs, hur man vädrar etc.


Beroende på husets ålder och skick finns det några nyckeltal för husets "normala energibehov" när det gäller uppvärmning.
Hus byggda före 1950: 150-170 kWh/m² och år
Hus byggda mellan 1950-1980: 100-140 kWh/m² och år
Hus byggda efter 1980: 75-90 kWh/m² och år.

Ska du byta uppvärmningssystem?
Tänk på att se över ditt hus innan du byter eller kompletterar ditt uppvärmningssystem. Det är bra att göra andra energibesparande åtgärder först som t ex tilläggsisolering, fönsterbyte till energisparglas eller att se över sina vanor och beteenden.
Värmesystemet måste anpassas efter dig och dina önskemål. Så vem är du? Det är det första du måste fråga dig innan du bestämmer dig för vilket värmesystem du ska ha.
Vilket utgångsläge har ditt hus, har du källare, skorsten, direktel eller vattenburet.
Det är många faktorer som ska tas hänsyn till. Kontakta din energirådgivare för en genomgång av just dina förutsättningar.

Det finns flera olika sätt att värma sitt hus. Se nedan broschyr för mer info.

Bildresultat för värme i villan

  • Publicerat: 2017-01-02 av niclas.sturesson@utb.karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?