Livet i Karlshamn

Flicka vid hav

Balans och livskvalitet. Kanske kan man sammanfatta livet i Karlshamn så. Balans mellan arbetsliv och fritidsliv, mellan skolliv och nöje. I Karlshamn finner du en livsmiljö som få andra städer kan erbjuda. Ett stort och varierat utbud av kultur och fritidsaktiviteter. Allt lättillgängligt och inom bekvämt avstånd, så att ni får tid över till varandra och till nya vänner.

Skola och utbildning för alla åldrar

I Karlshamn finns skolor och utbildningar på alla nivåer; från förskola till musikskola, högskola och kvalificerade yrkesutbildningar. Efter Blekinge Tekniska Högskolas etablering i Karlshamn präglas staden av de möjligheter som följer i högskolans spår. Nya företag, nätverk och spännande samarbeten mellan skola och näringsliv växer fram. Här finns även olika friskolor som till exempel Waldorf, Montessori, Östersjögymnasiet och EC-gymnasiet.

Aktiv fritid och nya vänner

Karlshamn är en stad som bubblar av aktiviteter året om. Här finns mer än 400 föreningar som längtar efter nya medlemmar och nya vänner. Fotboll, ishockey, segling, golf, innebandy, fiske. Listan kan bli lång och likaså listan över alla idrottsanläggningar i Karlshamn. Här hittar du motionsspår, gym, sporthallar, samlingslokaler och ishall. För den golfintresserade går turen givetvis till Karlshamns Golfklubbs 36-hålsbana, vackert placerad intill Mörrumsån.

I Mörrumsån finns även de berömda laxfiskevattnen som lockar besökare från hela världen. Så en sak är säker, du behöver inte sitta syssloslös i Karlshamn.

Kultur och nöje för alla smaker

Kultur och nöje står högt i kurs i Karlshamn. Här finns teater- och musiksällskap, musikskola, festivaler och konstutställningar.

Sommarens höjdpunkt är Östersjöfestivalen. Då strömmar musik från alla håll, matstånden bjuder på all världens läckerheter och det stora festivaltåget dansar genom staden. På Kastellet i hamninloppet ges konstutställningar och under sommaren uppträder teatersällskapet Teatersmedjan med skärgården som bakgrund. När sommaren blir till höst väntar Kulturnatten. Då fylls staden med konst, konserter och teater. På Kreativum som är ett Science Center, öppet året runt, blir frågetecken till nyfikna utropstecken. Här finns också en domebiograf som tar dig ut på hisnande filmupplevelser. Lägg här till ett rikt utbud av caféer, pubar och restauranger så har du ett kultur- och nöjesliv för alla smaker.

Naturen inpå knuten

Du har alltid nära till naturen i Karlshamn. Du tar dig snabbt ut till öarna i skärgården eller strövstigarna i lövskogen. Ett stenkast från centrum breder hela den blekingska skärgården ut sig med hundratals öar. Vänder du inåt landet väntar svampskogar med vandringsleder, sjöar och de vackra åarnas dalgångar. Naturen är en del av livet i Karlshamn och det är också en viktig del för våra turister som kan välja mellan vandrarhem i skärgården, camping i närheten av svampskogarna eller sköna dagar på hotell och pensionat i kustbandet. Varför Blekinge kallas för Sveriges Trädgård kommer du snabbt att förstå. 

  • Publicerat: 2015-11-09 av annika.bergh@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?