Halahult - naturligt och sjönära

Halahult ligger drygt 17 km norr om Karlshamns tätort i en naturskön miljö. Byn har cirka 260 invånare. Hit tar man sig lättast med bil. Kulturvägen mellan Halahult och Åryd är en av länets vackraste landsvägar.

Halahult saknar skolor och barnomsorg men vid lilla Öjasjön finns simskola sommartid. Grillplats finns vid sjön och vissa sommarkvällar arrangerar hembygdsföreningen gemensamma grillkvällar. Området är vackert och lugnt, och i sjön växer röda näckrosor. På badplatsen finns bryggor, trampolin, ett ingärdat barnbad och toaletter. Vid sjön finns också en beachvolleybollplan. Vid den intilliggande Halasjön kan man hyra en eka och bege sig ut på en fin fisketur. Fiskekort krävs dock.

Halasjö Hembygdsförening är en aktiv förening som ordnar olika tillställningar, traditionellt midsommarfirande och julmarknad.

I Halahult hittar du också det populära friluftsområdet Offerlunden som har märkvärdiga fornlämningar med stenblock med inhuggna symboler och tecken. I närområdet finns också fina naturreservat.

 

Läs mer om Halahult och vad som händer i dess närområde på Halasjö hembygdsförenings webbsida

  • Publicerat: 2017-06-01 av leila.rudelius@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?