Svängsta – naturnära vid Mörrumsån

 
Naturskönt beläget strax norr om Karlshamn ligger Svängsta med uppåt 2 500 invånare. Genom orten flyter Mörrumsån och här finns också företaget som gjort Svängsta känt över hela världen: ABU Garcia. De exklusiva fiskerullarna tillverkas ännu här och är en viktig del av samhället.

Bro i Svängsta

Här finns det mesta som ett mindre samhälle kan erbjuda – mataffärer, restauranger, bibliotek, apotek, distriktssköterska, förskola, en mellanstadieskola upp till årskurs 6, ett aktivt föreningsliv, en badsjö och fantastisk natur.

För de motionsintresserade erbjuds en ny skatehall, idrottsplats med tennisbana och fotbollsplaner varav en konstgräsplan, en idrottshall, skid-och elljusspår, elupplysta motionsslingor runt Abborrsjön, cykel-och vandringsled längs Mörrumsån, fina fiskemöjligheter och ett utomhusbad.

Här finns också kommunens äldsta och bäst bevarade skolhus som numera är ett museum, ABU-museet och Haldas teknik-och industrihistoriska museum. Varje år firas Svängstadagen med olika aktiviteter och utställningar för alla åldrar.

  • Publicerat: 2017-01-16 av annika.bergh@karlshamn.se
  • Etiketter: Svängsta
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?