Konsumentjuridisk rådgivning

Konsument  Karlshamn

Konsument.jpg

Obs, Konsument Karlshamn förändras !

Budget- och skuldrådgivningen kommer under 2017 att hanteras av socialförvaltningen, Carola Löfstedt slutar sin anställning 6/2.

När det kommer en ny tjänsteman på plats är ej klart, rekrytering pågår. Under tiden kan vi tyvärr ej erbjuda hjälp.

Konsumentvägledningen i Karlshamns kommun begränsas till ”information till medborgare” och kommer att handläggas inom ramen för Servicecenter, som förväntas vara i drift före sommaren. Under tiden fram till dess att Servicecenter står klart kommer en konsumentvägledare att tidsbegränsat arbeta i Konsument Karlshamns nuvarande lokaler på Ronnebygatan i Karlshamn en dag i veckan på onsdagar.

Konsumentrelaterade frågor kan tas emot på telefon 0454-811 65 under onsdagar mellan klockan 8-16 med start den 18 januari 2017. Man kan också skicka e-post när som helst till konsument@karlshamn.se och förvänta sig svar varje onsdag då konsumentvägledaren också bokar in eventuella möten.

 

Obs, Konsument Karlshamn förändras, se ovan !

 

Vägledande och opartisk rådgivning mellan konsumenter och näringsidkare i Karlshamn.

Vidare ger Konsument Karlshamn budget- och skuldrådgivning för att hitta lösningar på ekonomiska problem. Exempel på detta är hjälp med att söka skuldsanering.

All rådgivning är kostnadsfri, opartisk och vägledande.

Vi talar inte om "vem som har rätt eller fel". Vi ger rådgivning enligt gällande tillämpbar lagstiftning, så att en ev. tvist kan lösas.

Båda parter är välkomna att kontakta oss. Antingen i en tvist eller vid råd inför ett köp av en vara eller en tjänst.

Rådgivarna besöker gärna klasser, föreningar och företag. Detta är ett förebyggande arbete som bidrar till färre klagomål och färre ekonomiska problem. All rådgivning är kostnadsfri.

Vi är två personer som arbetar på Konsument Karlshamn med Budget och skuldrådgivning och Konsumentjuridik. Carola Lövstedt konsumentsekreterare jobbar med Budget/skuldfrågor samt frågor rörande skuldsanering. Niclas Sturesson konsumentvägledare jobbar med juridik inom konsumentområdet i frågor som omfattar lag och rätt, praxis, avtal och tvister vid köp av varor eller tjänster.

Rådgivningen är till för invånare i Karlshamns kommun, annars hänvisas till respektive kommun.

Konsumentverkets broschyrer

Koll på pengarna 2017 och Tips när du anlitar hantverkare samt info om skuldsanering

   Tips till dig som ska anlita hantverkare (120-p) - uppdaterad Bildresultat för skuldsanering kronofogden broschyr

Klicka på bilderna för att komma till broschyrerna.

Broschyrerna kan du hämta hos Konsument Karlshamn på Regeringgatan 45. Koll på pengarna ger dig tips så att du kan planera din ekonomi på ett bra sätt och många handfasta förslag på hur du kan göra en egen budget.

Vi är många som anlitar hantverkare för att renovera, bygga om och bygga till. Ofta handlar det om stora investeringar och då vill man känna sig trygg och säker på att det blir ett bra resultat. I broschyren "Tips till dig som ska anlita hantverkare"  finns allt du behöver tänka på som konsument - från det att du planerar arbetet tills att det är färdigt. 

Konsumentrådgivningen på Biblioteket i Karlshamn.

  • Publicerat: 2017-01-11 av niclas.sturesson@utb.karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?