Foto: Psykiatriveckan Blekinge

En vecka med fokus på psykisk hälsa

2018-10-08 | Bo
Den 8-13 oktober uppmärksammas psykisk hälsa runt om i Blekinge. Då arrangeras Blekinges psykiatrivecka för åttonde året i rad. Det händer massvis med spännande saker i hela länet och särskilt i Karlshamn. En mängd spännande föreläsningar kommer att erbjudas gratis till allmänheten.

Precis som förra året psykiatrivecka är temat "Våga prata psykisk hälsa". Målet med psykiatriveckan är att alla i Blekinge, ung som gammal, ska våga prata om att må dåligt i själen.

Lokal idrottsprofil föreläser om sin psykiska ohälsa

Programmet innehåller aktiviteter i alla kommuner, bland annat i form av exempelvis föreläsningar och mötesplatser. Bland annat kommer idrottsprofilerna Emma Igelström och Linus Thörnblad och föreläser i Karlshamn om hur deras karriärer ledde till dåligt psykiskt mående, och hur de gjorde för att få tillbaka hälsan. Här kan du läsa om vad som händer under Psykiatriveckan i hela länet (pdf). 

Gymnasieelever ska sätta känslor på papper

I år får gymnasieelever en alldeles egen aktivitet under veckan. Artisten Pa Modou Badjie besöker gymnasieskolor och föreläser och gör workshopen ”Sätt dina känslor på papper”.

Blekinges psykiatrivecka är en vecka för ökad kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa. Psykiatriveckan är ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan, NSPH, Hjärnkoll, Landstinget Blekinge, länets kommuner, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Cura individ.

  • Författare: daniel.lenneer@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?