Foto: Daniel Lenneér

Stenbacka bibliotek öppnat!

2014-08-12 | Bo
Måndagen den 11 augusti kl.13 slog nya Stenbacka bibliotek i Asarum upp sina portar för första gången och bjöd till ett välbesökt öppningskalas. Öppningsfirandet fortsatte därefter hela eftermiddagen med olika programpunkter.

In i det sista smyckades det för kalas när Stenbacka bibliotek i Asarum öppnade sina dörrar för allmänheten på måndagen och många besökare strömmade till. Det som stod först på agendan var musik, fika med bulle och invigningstal.Lena Sandgren, ordförande Kulturnämnden, invigningstalade kort och önskade alla välkomna.
- Resan till det här biblioteket påbörjades med ett beslut i juni 2007, berättade hon. Det har varit en lång resa, men nu är vi äntligen i mål!
- Det som händer idag, att öppna ett nytt bibliotek i nya lokaler är en historisk händelse, senaste det hände var på 80-talet, fyller kultur- och bibliotekschef Marie Liljenberg i.Nästa punkt på programmet var en rundvisning med valda bibliotekstips som Karin Asplund, bibliotekarie, höll i. Hon visade runt bland bibliotekets olika avdelningar och informerade om bibliotekets olika tjänster, självservicetjänster på bibliotekets hemsida och servicar som Boken kommer.

 

Ingegerd Jönsson var en av de många besökarna som tagit sig till biblioteket denna första historiska dag.  
- Kul att det händer något och att det satsas härute i Asarum. Ett nytt fint bibliotek och nu behöver jag inte gå så långt heller. Jag har läst allt jag har hemma i bokhyllorna, så jag besöker ofta biblioteket.  

Kalaset fortsatte hela eftermiddagen med ett späckat program. Det betonades att dagens arrangemang var det öppningskalas, snarare än en en invigning. "Riktig" invigning för hela den nya anläggningen Stenbackanavet blir det nämligen den 6 september. 

  • Författare: daniel.lenneer@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?