Julbelysning


Ronnebygatan

Mitt i gråaste november börjar gatu- och parkenhetens personal att montera upp kommunens julbelysning. Men redan innan dess börjar julgrans-jakten i landskapets skogar och trädgårdar.

Veckorna före första advent är hektiska på gatu- och parkenheten. All julbelysning ska då monteras upp för att tändas lagom till skyltsöndagen. Girlanger hängs upp längs de centrala gatorna i Karlshamn, gatuträden pryds med belysning och upplysta julgranar placeras ut runt om i kommunen.

Gatu- och parkenheten hoppas på att i framtiden kunna utveckla julbelysningen ännu mer, för att göra kommunen till en välkomnande plats även vintertid.


Drottninggatan


Drottninggatan vid Stortorget


Rondellen vid Oljehamnsvägen


Korpadalsrondellen


Strömmarondellen

Under hela året letar gatu- och parkenheten efter den perfekta torggranen i Blekinge med omnejd. Den får inte vara för kort eller för lång, inte för tjock eller för smal, inte för gles eller för tät. Det är med andra ord stora krav som ställs på den gran som slutligen ska pryda Stortorget i Karlshamn. Även de granar som placeras ut på andra ställen i kommunen ska hålla måttet. Julgranarna smyckas sedan med belysning som lyser upp i vintermörkret. Om du har en gran som du tror kan passa som torggran, så ta gärna kontakt med oss!


Stortorget


Stortorget

  • Publicerat: 2014-12-05 av sara-marie.rannback@karlshamn.se
  • Etiketter: julbelysning,belysning,julgran,gran
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?