Parkering

Parkering tillåten

Välkommen att parkera på någon av våra ca 700 lätt tillgängliga P-platser i centrala Karlshamn.

En nedladdningsbar parkeringskarta över Karlshamn finns som länk till höger. Här hittar du även parkeringsplatser för rörelsehindrade.

Genom ett avgiftssystem, där parkeringsplatserna nära besöksmålen i centrum är dyrare än de som ligger några hundra meter längre bort, ökar omsättningen och därmed tillgängligheten på parkeringsplatser i centrum.

Om ingen tidsbegränsning anges gäller parkering i 24 timmar.

I Karlshamns kommun har du möjlighet att betala med Easy Park och SMS park. Till höger på denna sidan hittar du länkar för mer information.

Vägmärke zonparkering förbjudenParkeringsförbud

Centrum är skyltat som zon med förbud att parkera fordon. Inom denna zon får fordon endast parkeras på plats som är skyltad med P-skylt (parkering tillåten).

Parkeringsförbud 07:00-09:00

Måndag–torsdag mellan kl 07.00 och 09.00 är det parkeringsförbud  på vissa gator i centrum. Detta framgår antingen genom tavlor i gatuhörnen eller genom dekaler på biljettautomaterna.

Taxor från och med 2008-01-01:
Taxa Torget 10 kr/tim
Taxa Röd zon 6 kr/tim
Taxa Grön zon 4 kr/tim
Taxa Blå zon 2 kr/tim
7-dygnsparkering Resecentrum 1 kr/tim

I Karlshamn har vi 29 st biljettautomater i centrala Karlshamn. Du har möjlighet att betala med mynt eller kort. Vi har fem stycken automater som är utrustade med en kortläsare. Du kan även betala via SMS.

I blå zon är p-tiden 24 timmar med avgift vardagar 9-18, lördagar 9-14. I grön och röd zon är p-tiden normalt 2 timmar med avgift vardagar 9-18, lördagar 9-14. Avvikelser kan förekomma inom zonerna. Har du tid kvar på din parkeringsbiljett kan den användas i samma zon eller zon med lägre avgift.

  • Publicerat: 2019-01-21 av christina.svensson@karlshamn.se
  • Etiketter: parkering,parkera
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?