Rådhusets fordon

För anställda i Karlshamns kommun finns cyklar och leasingbilar att boka för resor inom tjänsten från kl. 07:30. För tidigare avresa, vänligen boka och hämta bilen dagen innan, senast 16:00. Du som är anställd i Karlshamns kommun har möjlighet att få egen inloggning, så att du kan boka själv via webben. Kontakta systemansvarig Jonny Johansson för att få användarnamn och lösenord.

Bilarna drivs i de flesta fall med etanol eller gas och den som hyr bil måste se till att det alltid finns minst halv tank när den lämnas tillbaka.

När bilen startas går den på bensin och ska efter en liten stund gå över på gasdrift automatiskt. Det finns två olika mätare i de bilar som drivs med bensin/gas på instrumentpanelen. En som visar nivån för gas (till vänster) och en för bensin (till höger). De bilar som drivs med diesel har bara en mätare för nivån.

Det finns också en elbil som man kan hyra. Det är en Volkswagen e-Golf som både ser ut och körs som en vanlig golf. Instrumenteringen skiljer sig åt genom attt det finns en mätare som visar nivån för laddningen till höger samt att det istället för varvräknare sitter en mätare som visar batteriförbrukning/laddning. Bilen kan med fördel köras kortare sträckor med mycket start och stopp då den laddas upp i nerförsbackar och när man bromsar.

Om avbokning inte sker debiteras bokad tid. Bilarna tankas på Ahlberg Bil i Asarum eller på valfri OK Q8-mack. Vintertid, vid sträng kyla (minus 15 grader eller kallare) ska bilen tankas med blyfri bensin.

Det är viktigt att bilen lämnas in i tid för att bokningen ska fungera på bästa sätt för alla.

I bagageutrymmet på alla bilar finns en röd back med isskrapa, borste, ett par handskar och spolarvätska. Glöm dock inte att meddela receptionen om spolarvätskenivån är låg eller och om man använt spolarvätskan från den röda backen.

  • Publicerat: 2015-09-16 av peter.sjostrom@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?