Personalklubbens aktiviteter

Trädgårdskonst i cement
Vill du skapa din egen trädgårdskonst? Då har du möjlighet måndagen den 29 maj kl. 17.00 i Bellevueparken, Karlshamn.
Under ledning av Åsa Hansén Martinsson får vi lära oss grunderna till trädgårdskonst. Vi gjuter ett eget föremål i cement, t.ex. en kruka, ett fågelbad eller någon annan figur med hjälp av olika formar. Ta med form, inner- och ytterform, rabarberblad eller andra blad etc, handskar, oömma kläder, spann, spade, platta (ca 1 x 1 m av plywood).
Är du intresserad av att vara med så hör av dig till Susanne Håkansson tfn 0454-816 50 för mer information och anmälan.
Biljetterna kostar 100 kronor och vi bjuder på fika. Erbjudandet gäller endast medlemmar och anmälan är bindande och platserna begränsade.

Introduktionskurs i självförsvar våren 2017 - FULLT!
Kursen genomförs i regi av Studieförbundet NBV med professionella instruktörer från Karlshamns Fightcenter.
Denna kurs riktar sig enbart till kvinnor, till hösten kan det bli aktuellt med fler grupper (då även för män).
Plats: Karlshamns Fightcenter på Tubba Torg i Karlshamn (den som vill kan byta om där)
Tid: 16.00 – 17.15
•                          Torsdagen den 4 maj
•                          Torsdagen den 11 maj
•                          Torsdagen den 18 maj
Kursen är gratis för personalklubbens medlemmar och du kan utnyttja din friskvårdstimme (om verksamheten tillåter)! Dessutom kan du boka plats till en medföljande! OBS! Begränsat antal platser!
Notera att denna introduktionskurs består av tre kurstillfällen (man väljer alltså inte ett av ovanstående tillfällen). Anmälan till susanne.hakansson@karlshamn.se senast 21 april. Kursen ger, förutom friskvård, även värdefull kunskap: Att självförsvar verkligen lönar sig bekräftas av polisen och givetvis också genom kvinnors egna berättelser. En del tror det krävs mångårig kampsportsträning för att kunna bjuda på motstånd, så är det absolut inte. Gemensam faktor för kvinnor som klarat sig undan övergrepp är att de gjort motstånd, på ett eller annat sätt.

Kommunmästerskap i Golf 2017
Vi tänker även i år genomföra vårt kommunmästerskap i juni månad och hoppas självklart att du vill vara med!
Datum/Tid: Torsdagen den 15 juni med första start kl. 13.00 Plats: Karlshamns GK gamla banan.
Tävlingen är öppen för alla i Karlshamns kommun som uppfyller förutsättningarna för medlemskap i personalklubben, samt våra politiker. Karlshamns kommunmästare ska koras.
Tävlingsform: Texas Scramble, tremannalag. Vi kommer också att ha en individuell extratävling och en extratävling för laget. Arrangemanget är kostnadsfritt men du som inte är medlem i Karlshamns GK måste erlägga greenfee. Personalklubben bjuder på fika efter hål 9.
Anmälan: Välkommen med er anmälan som sker lagvis. Ange lagnamn och de tre deltagarnas namn och golf-id när Ni anmäler er till Susanne Håkansson via mail: susanne.hakansson@karlshamn.se Skulle det vara så att du inte har någon att spela med så hör av dig till Susanne. Senast måndagen den 12 juni kl. 12.00 vill vi ha er anmälan. Golfkrogen serverar en lunchbuffé för 89 kronor om du vill äta innan tävlingen drar i gång.
Startlista läggs ut här på personalklubbens hemsida innan tävlingen.
VÄLKOMNA!

Aktiviteterna för våren 2017 börjar så smått att dra sig mot sitt slut.

Måndagar
Workinggympa- Sista gången är den 24 april.
Sternöskolans gymnastiksal, OBS PLATSEN! - med start måndagen den 23 januari kl. 16.45 - 17.45. En annorlunda, härlig och rolig gympa som ser till helheten hos människan. Valet av rörelser, den inbördes ordningen mellan rörelserna och uppläggningen av passet gör att workinggympan passar även dig som har ont i nacke och rygg. Du lär dig att hantera din kropp i rörelse och att hitta ett energisnålt avspänt rörelsemönster. Ledare är Åsa Hansén. 

Ryggympa med Friskis & Svettis - fortsätter in i maj
Österslättsskolans gymnastiksal med start måndagen den 23 januari kl. 19.00 - 20.00.

Säker träning för rygg och nacke! Skonsam träning för dig som behöver ta extra hänsyn till ryggen. Här bygger du upp styrka, stabilitet och rörlighet med säkra övningar utan hopp. Ryggympan är framtagen av sjukgymnaster och leds av specialutbildade ledare.

Intervall/Flex med Friskis & Svettis - fortsätter in i maj
Österslättsskolans gymnastiksal med start måndagen den 23 januari kl. 20.00 - 21.00.
Under första hälften av passet utmanar du din kondition och styrka i ett tufft intervallupplägg. Under andra hälften tränar du din rörlighet. Intervalldelen har högintensiv karaktär och växlar hela tiden mellan övningar för styrka och kondition. I flexdelen tränar du din funktionella rörlighet i ett dynamiskt och fokuserat flow. De muskler du tröttat ut i intervallavsnittet sträcks ut och blir rörliga, smidiga och avslappnade. Intervall/Flex är ett träningspass du lämnar med ett nöjt leende, om du gillar att ta i och är rustad för intensiv träning.

Innebandy
Vi är ett gäng tjejer som spelar innebandy på tisdagar i Väggahallens B-hall kl. 20.00 - 21.30. För mer information kontakta Anna Atmander anna.atmander@utb.karlshamn.se

Onsdagar
Basgympa med Friskis & Svettis- fortsätter in i maj
Österslättsskolans gymnastiksal, med start onsdagen den 25 januari kl. 18.00 - 19.00. Rejält utan hopp! Passar dig som vill ha en skonsam gympa som bygger upp styrka, kondition och rörlighet från grunden. Träningen är lagom tuff och enkel för att passa de flesta.

Cirkelfysfunktionell sportig träning i stationer med Friskis & Svettis - fortsätter in i maj
Österslättsskolans gymnastiksal, med start onsdagen den 25 januari  kl.19.00 – 20.00. Cirkelfys är ett instruktivt, funktionellt pass där mycket handlar om rörelsekvalitet med närvaro. Med Cirkelfyspasset vill vi skapa förutsättningar för att kroppen ska kunna utföra det den är byggd för. Att kunna sträcka, böja, rotera i rörelser där stora delar av kroppen jobbar tillsammans. I fokus står tekning, hållning och att bana in rörelserna rätt. Därefter tar vi i och belastar i övningarna.

Torsdagar
Core - fortsätter in i maj
Österslättskolans gympasal, med start torsdagen den 26 januari kl.19.00 – 20.00.
Corefunktionell träning med fokus på bålstabilitet. Träna och utmana dig själv i styrka, stabilitet, balans och rörlighet. Coreträningen bygger både på enkla och mer fokuserade övningar och på större, sammansatta övningar för hållning, stabilisering och balans. Du tränar utan redskap, det vill säga med kroppen som belastning och utgår från olika utgångsställningar både på golvet och i stående. Passet vänder sig till dig som är igång med träning och vill komplettera med mer specifika övningar för rygg, mage, bålstyrka och stabilitet.

Fredagar
Lunchyoga på Pure Yoga Studio - Sista gången är den 28 april
Ronnebygatan 25, Karlshamn på fredagar kl. 12.15-13.05
Varmt välkommen att delta på en enkel form av yoga som kallas ”Vinyasa Flow”. Denna form av yoga passar såväl nybörjare som de som har gått på yoga tidigare. Man går igenom hela kroppen utan att man blir svettig och behöver därför inte duscha efter. Passet avslutas men en enkel meditation. Anmälan görs direkt på plats och personalklubbens medlemskort måste uppvisas.

Innebandy
Vi är ett gäng som samlas och spelar innebandy på fredagar kl. 15.00 i Österslättsskolans gymnastiksal. För mer information kontakta Svenja via mail: svenja.andersen@karlshamn.se

Rullande pass med Friskis & Svettis - fortsätter in i maj
Österslättsskolans gymnastiksal, med start fredagen den 27 januari kl. 17.00 - 18.00
. På fredagar kommer det att vara ett rullande pass med bl.a. medelgympapass och Replay 78-98. Det kommer även att bli ett och annat gästpass.

Övrigt
Föreläsning – Vårlyftet med Mats Trondman onsdagen den 19 april kl. 18.30 i Väggasalen. Läs mera under fliken "Föreläsningar" här på hemsidan.

Hälsopaus
Hälsopaus kan du nu ta med hjälp av friskvårdstjänsten "Morgongymnastik". Gå in på www.morgongymnastik.se och prova. Där finns flera olika program.

Lagidrott
Är du/ni intresserade av att dra igång någon form av lagidrott? I så fall kan eventuellt personalklubben sponsra er med lämplig lokal. Om du/ni är intresserade så hör av er till Susanne Håkansson tfn 816 50.

Träning i grupp – ett erbjudande från Orienteringsklubben Stigmännen
Varför träna, springa – jogga alldeles ensam? Ett glatt gäng på ca 40-60 löpsugna i alla åldrar träffas varje tisdag kl 18.00 (oavsett väder). Samling sker i Väggahallens korridor utanför bastu och omklädningsrummen. Upplägget och aktiviteten är mycket populär. Träningen leds av Jakob Bengtsson, Gabriel Bengtsson eller Åke Larsson från Stigmännen och är individanpassad. Ingen blir ifrånsprungen. Träningen bygger på korta/långa intervallpass med vila och återhämtning. Under träningstimmen uppsöker vi vackra miljöer vid kusten, i skogen och under den mörka årstiden i upplyst stadsmiljö. Det finns plats för fler. Du är välkommen!

 

  • Publicerat: 2017-04-24 av susanne.hakansson@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?