Personalklubbens aktiviteter

HÅLL-I-GÅNG 2018 - Tävlingsperiod 9 april —20 maj 2018 (Kalendern som du ska fylla i hittar du till höger här på sidan) 
Nu drar vi gång vårens stora tävling - HÅLL-I-GÅNG som är en fortsättning på Personalklubbens friskvårdssatsning. Fokus ligger på att motivera och stimulera oss anställda i Karlshamns kommun och de kommunala bolagen till ett mera fysiskt aktivt liv.

Som vi alla vet så är regelbunden motion och fysisk aktivitet viktiga förutsättningar för vårt välbefinnande. Visste ni att 80 procent av hjärt- och kärlsjukdomarna, 90 procent av all typ 2-diabetes och 30 procent av alla cancersjukdomar kan förebyggas med bättre matvanor, rökstopp och tillräckligt med fysisk aktivitet. Något att tänka på!

Förutom den positiva effekten på hälsan så hoppas vi även att sammanhållningen inom arbetsgruppen/arbetsplatsen stärks då man med fördel kan göra någon friskvårdsaktivitet tillsammans. Målsättningen är att så många anställda som möjligt deltar och att vi sporrar varandra.
I vår HÅLL-I-GÅNG-tävling får anställda i Karlshamns kommun och de kommunala bolagen delta. Tävlingen är individuell men man får gärna samarbeta (pusha varandra).

Så här gör du:
1. Arbetsplatsen utser en kontaktperson som ser till att kalendern blir upphängd eller synlig på lämpligt ställe.
2. Deltagarna skriver in sina namn (för- och efternamn) och sätter ett X varje dag de har varit fysiskt aktiva i minst 30 minuter sammanhängande.
3. När tävlingsperioden är över skickar kontaktpersonen in HÅLL-I-GÅNG-kalendern med internposten till: Personalklubben, Susanne Håkansson, Rådhuset.
 
HÅLL-I-GÅNG-tävlingen baseras på antal tillfällen med minst ”30 minuters sammanhängande fysisk aktivitet per dag”, max ett tillfälle per dag får räknas.
Alla som deltar under ovanstående period och med minst 18 tillfällen är med i tävlingen. Efter avslutad tävlingsperiod eller senast den 27 maj ska väggkalendern redovisas. Därefter lottas vinsterna ut bland de som uppfyller kraven enligt ovan. Vinnarna presenteras bland annat på Personalklubbens hemsida.
Har du några frågor under tiden tävlingen pågår kontakta Susanne Håkansson via mail susanne.hakansson@karlshamn.se eller tfn 0454-816 50.
Som deltagare i HÅLL-I-GÅNG-tävlingen har du chans att vinna individuella priser som presentkort, biobiljetter m.m.

Kommunmästerskap i Golf 2018
I år tänker vi genomföra vårt kommunmästerskap i maj månad och vi hoppas självklart att du vill vara med!
Datum/Tid: Onsdagen den 30 maj med första start kl. 14.00
Plats: Karlshamns GK gamla banan
Tävlingen är öppen för alla i Karlshamns kommun som uppfyller förutsättningarna för medlemskap i personalklubben, samt våra politiker.
Karlshamns kommunmästare ska koras.  
Tävlingsform: Texas Scramble, tremannalag (precis som tidigare år och tydliga regler kommer att lämnas ut i samband med att ni får era startkort).
Vi kommer också att ha en individuell extratävling och en extratävling för laget.
Arrangemanget är kostnadsfritt men du som inte är medlem i Karlshamns GK måste erlägga greenfee.
Personalklubben bjuder på fika efter hål 9.
Anmälan: Välkommen med er anmälan som sker lagvis. Ange lagnamn och de tre deltagarnas namn och golf-id när Ni anmäler er till Susanne Håkansson via mail: susanne.hakansson@karlshamn.se Skulle det vara så att du inte har någon att spela med så hör av dig till Susanne.
Senast fredagen den 25 maj kl. 12.00 vill vi ha er anmälan.
Golfkrogen serverar en lunchbuffé för 79 kronor om du förbokar innan på tfn 0454-508 84 eller via info@karlshamnsgolfkrog.se
Startlista läggs ut på personalklubbens hemsida innan tävlingen: http://www.karlshamn.se/sv/Karlshamn/For-personal/Personalklubben/Personalklubbens-aktiviteter/  
VÄLKOMNA

Swim Run - TÄVLA OM EN GRATISPLATS!
Nu har du chansen att vinna en plats i  årets upplaga av Swim Run. Tävlingen går av stapeln den 21 juli 2018 i Karlshamn.
Genom att kombinera löpning och simning ska laget ta sig genom en markerad bana. Loppet består växelvis av simsträckor i öppet vatten och löpning i terräng. Tävlingen startar kl. 10.00 ute på Eriksbergs Vilt & Natur. Banan färdas genom den underbara sydsvenska skärgården och har sin målgång i Karlshamns hamn. Loppet genomförs i tvåmannalag som kan bestå av dam, herr eller mixade par.
Vill du vara med i utlottningen så skickar du ett mail till susanne.hakansson@karlshamn.se och där skriver du även var du jobbar och ett telefonnummer som vi kan nå dig på. Tävlingen pågår t o m den 1 juni 2018 därefter lottas platserna ut. För att läsa mera om tävlingen så går du in på http://islandchallenge.se/karta/

Stadsloppet
Du kan redan nu gå in och anmäla dig till Stadsloppet som går av stapeln den 12 september. För mer info gå in på www.karlshamnstadslopp.se

Måndagar
Ryggympa med Friskis & Svettis
Österslättsskolans gymnastiksal, med start måndagen den 8 januari kl. 19.00 - 20.00.
Säker träning för rygg och nacke! Skonsam träning för dig som behöver ta extra hänsyn till ryggen.

Intervall/Flex med Friskis & Svettis
Österslättsskolans gymnastiksal med start måndagen den 8 januari kl. 20.00 - 21.00. Under första hälften av passet utmanar du din kondition och styrka i ett tufft intervallupplägg. Under andra hälften tränar du din rörlighet

Tisdagar
Step med Friskis & Svettis
Österslättsskolans gymnastiksal med start tisdagen den 16 januari kl. 17.00 - 18.00.

Rejäl och skonsam jympa på medelnivå med stepbräda. Stepbrädan gör det möjligt att själv styra intensiteten genom att höja höden på brädan. Både konditions- och styrketräning med rörlighet på slutet.  

Innebandy
Vi är ett gäng tjejer som spelar innebandy på tisdagar i Stenbackaskolans Idrottshall kl. 20.00 - 21.30. För mer information kontakta Johanna Malmros mail: johanna.malmros@utb.karlshamn.se

Onsdagar
Basgympa med Friskis & Svettis
Österslättsskolans gymnastiksal, med start onsdagen den 10 januari kl. 18.00 - 19.00. Rejält utan hopp! Passar dig som vill ha en skonsam gympa som bygger upp styrka, kondition och rörlighet från grunden. Träningen är lagom tuff och enkel för att passa de flesta.

Cirkelfysfunktionell sportig träning i stationer med Friskis & Svettis.
I Österslättsskolans gymnastiksal, med start onsdagen den 10 januari  kl. 19.00 – 20.00. Med Cirkelfyspasset vill vi skapa förutsättningar för att kroppen ska kunna utföra det den är byggd för. Att kunna sträcka, böja, rotera i rörelser där stora delar av kroppen jobbar tillsammans.

Torsdagar
Core med Friskis & Svettis
I Österslättsskolans gymnastiksal, med start torsdagen den 11 januari kl. 19.00 – 20.00. Corefunktionell träning med fokus på bålstabilitet. Träna och utmana dig själv i styrka, stabilitet, balans och rörlighet. Passet vänder sig till dig som är igång med träning och vill komplettera med mer specifika övningar för rygg, mage, bålstyrka och stabilitet.

Innebandy
Vi är ett gäng som samlas och spelar innebandy på fredagar kl. 15.00 i Österslättsskolans gymnastiksal. För mer information kontakta Svenja via mail: svenja.andersen@karlshamn.se

Rullande pass med Friskis & Svettis
I Österslättsskolans gymnastiksal, med start fredagen den 12 januari kl. 17.00 - 18.00. På fredagar kommer det att vara ett rullande pass med bl.a. medelgympapass.

Hälsopaus
Hälsopaus kan du nu ta med hjälp av friskvårdstjänsten "Morgongymnastik". Gå in på www.morgongymnastik.se och prova. Där finns flera olika program.

Lagidrott
Är du/ni intresserade av att dra igång någon form av lagidrott? I så fall kan eventuellt personalklubben sponsra er med lämplig lokal. Om du/ni är intresserade så hör av er till Susanne Håkansson tfn 816 50.

Träning i grupp – ett erbjudande från Orienteringsklubben Stigmännen
Varför träna, springa – jogga alldeles ensam? Ett glatt gäng på ca 40-60 löpsugna i alla åldrar träffas varje tisdag kl 18.00 (oavsett väder). Samling sker i Väggahallens korridor utanför bastu och omklädningsrummen. Upplägget och aktiviteten är mycket populär. Träningen leds av Jakob Bengtsson, Gabriel Bengtsson eller Åke Larsson från Stigmännen och är individanpassad. Ingen blir ifrånsprungen. Träningen bygger på korta/långa intervallpass med vila och återhämtning. Under träningstimmen uppsöker vi vackra miljöer vid kusten, i skogen och under den mörka årstiden i upplyst stadsmiljö. Det finns plats för fler. Du är välkommen!

 

  • Publicerat: 2018-04-19 av susanne.hakansson@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?