Babysim

Målet med vårt babysim är att om barnet trillar ner i vattnet, skall han/hon kunna vända sig om och ta sig tillbaka till kanten och hålla sig fast. En självräddningskedja som vi bryter ner i olika övningar och lär barnet stegvis genom sång och lek.  

Genom att börja simma i tidig ålder utvecklas såväl vattenvana som simning och dessutom lärs respekten för vatten in.

Babysim är också en mysig stund för barn och förälder där barnet får all fokus och allt runtomkring försvinner. 

Lektionstid: 30 min

Antal gånger: 8

Pris: 750 kr (Ingen återbetalning av avgift vid sjukdom eller annan frånvaro.)

Nästa babysimsstart: Vecka 2-10 (paus vecka 8)

Anmälningsstart: måndag 17/12-18 kl: 08,00, vecka 51, via vår bokningssida som du hittar här. (Skapa konto kan man göra redan nu.)


Tisdagar

Fortsättning 3
Kl: 10,00-10,30

Fortsättning 2

Kl: 10,35-11,05

Förtsättning 1
Kl: 11,10-11,40

Nybörjare
Kl: 11,45-12,15

 

Nedan följer lite information till er som ska börja babysimma hos oss!

-Du är välkommen att börja simma hos oss när ditt barn är 3 månader (från beräknat födelsedatum), barnet har uppnått en vikt på minst 4 kg och naveln är läkt.

-Barnet ska ha på sig babybadbyxa med reglerbar resår om midja och ben när de badar eller badblöja. Vi säljer babybadbyxor i kassan på Väggabadet för 150 kr/styck.

-Stressa inte till lektionen. Det kan uppfattas negativt för barnet.

-Se till så att barnet är mätt och utsövt innan lektionen, i den utsträckning det är möjligt.

-Både vuxen och barn måste duscha hela kroppen och även håret med tvål och schampo utan badkläder innan man går ner i vårt badvatten. Detta gör vi för att miljön som du och ditt barn ska vistas i ska vara så bra som möjlig. 

-Att dyka med sitt barn hos oss är inget ni blir tvingade till att göra. Men att dyka kommer troligtvis kännas som en naturlig del av babysimmet. Vi dyker inte förrän både vuxna och barn är redo och detta sker stegvis genom att först hälla vatten över barnets huvud. På detta vis lär vi barnen att hålla andan viljemässigt. Vi använder oss alltså inte av någon dykreflex.

-Det ingår inget bad innan eller efter lektionen utan vill man bada innan eller efter ska man lösa en vanlig entréavgift. 

-En förälder eller annan vuxen är med barnet i vattnet under lektionen. Tyvärr har vi inte plats till att fler är med i vattnet samtidigt men man är välkommen att sitta och titta från land men måste då hålla ljudnivån nere för att inte störa bebisarna i vattnet. 

-Har ni vagn med er när ni kommer går det bra att sätta denna i entrén. Personalen visar vart. Babyskydd går bra att ta med sig in i omklädningsrummet.

-I omklädningsrummet har vi underlägg till hjälp vid ombyte av bebisarna. Även i duschen finns det underlägg till hjälp men också barnstolar. Även en madrass att lägga barnet på när man själv ska duscha finns.

-Ni är välkomna in till bassängen efter duschen men tänk på att hålla ljudnivån nere om det är bebisar igång i vattnet så att det inte störs.

-Det är okej att ta bilder om de resterande i gruppen tycker det är okej.

  • Publicerat: 2018-11-20 av michaela.henriksson@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?