Simskola Karlshamns simklubb

Karlshamns Simklubb simskola är uppbyggd efter en svensk simlinje. Den hjälper oss att väva ihop allt simmande, från babysim fram till tävlingssimning, till en logisk enhet där man stegvis förbättrar sina färdigheter. 

De skandinaviska länderna har traditionellt skilt sig från resten av världen då bröstsim har varit det simsättet man börjat lära sig. Bröstsimmets komplicerade rörelsemönster, särskilt bentaget, är motoriskt svårt för barnen. Det är lättare och naturligare för de yngre barnen att ta sig fram genom crawl eller ryggsim. 

KSKs simskola är uppbyggd på fem olika nivåer. Varje nivå består av en fortsättningsnivå. Om barnet klarat av alla märken på första steget behöver barnet såklart inte gå på fortsättningsnivån (då hoppar du direkt vidare till nästa nivå). 

Innan man över huvud taget kan börja lära ut simning måste barnet bli vän med vattnet. Baddaren och Bläckfisken startar med roliga vattenlekar och ökar successivt svårighetsgraden från dopp-, bubbel-, glid- och flytövningar och vidare till de första simtagen. 

I Pingvinen fortsätter barnen ta sina första arm- och benstag på grunt vatten. Utvecklingen går därefter från ben- och armtag på grnt vatten, till sammansatt simning utan hjälpmedel på djupt vatten. Vi blandar också in hopp- och dykövningar.

I Fisken är undervisningen mestadels på djupt vatten. Slutmålet för gruppen är att simma 50 på djupt vatten samt att kunna dyka. 

När barnet tagit sista märket i KSKs simskolan som är Hajen guld är barnet simkunnigt. Den nordiska definitionen av simkunnighet som både Svenska Simförbundet, Svenska Livräddningssällskapet och Skolverket är överens om är: ”Hoppa/dyk i vattnet så att huvudet kommer under, simma därefter 200 meter varav 50 meter på rygg."

 

Karlshamns Simklubb erbjuder simskola under höst, vinter, vår och sommar. Därtill erbjuder vi också GRATIS-simskola på fem tillfällen under höstlov och sportlov. 

Varje simskolepass är 45 minuter och kostnaden för en period är 500 kronor.  
Pengarna ska vara inne på KSK bg 5424-1179 innan simskolestart.

 

Karlshamns Simklubb har visionen 100% simkunnighet i Karlshamns Kommun

 

 

Anmäl dig till Karlshamns Simklubbs simskola här http://simklubben.kanslietonline.se/anmalningar/

  • Publicerat: 2017-08-31 av jonas.nilsson@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?