Årets arbetsplats

Grattis Bodetorpsskolan!

Årets arbetsplats 2012 i Karlshamns kommun är Bodetorpsskolan. Vid en arbetsplatsträff dagen innan Skärtorsdagen överraskades skolans personal och firades festligt. Hyllningar från jury och skolledning blandades med diplom, check, bubbel, tilltugg och 41 rosor – en till varje medarbetare.


– Det här är omtumlade. Och välförtjänt, sa den något tagna och ”skyldige” specialläraren Lars-Gunnar Bengtsson när han som Bodetorpsskolans personalrepresentant fick ta emot diplom och värdebevis på 14 100 kronor av juryn. Från vänster Ingeborg Braun, personalstrateg vid Karlshamns kommuns personalkontor, Ethel Duvskog, vice ordförande i kommunstyrelsens personal- och organisationsutskott, PoU, Kenneth Hake, ordförande I PoU och kommundirektör Göran Persson.

Enig jury


Över 40 kommunala arbetsplatser hade ansökt om utmärkelsen. Lars-Gunnar Bengtsson tyckte att utmärkelsen passade in på Bodetorpsskolan och nominerade sin arbetsplats, bland annat med orden: "Aldrig, under ”min tid” på Bodestorpsskolan, har det hänt så mycket nyskapande aktiviteter som under år 2012. Jag tycker det är dags att ”den positiva skolan” är i tur att uppmärksammas”. Och juryn höll med. Den eniga juryn tilldelade skolans personal priset och motiverade sitt beslut så här:

”Ni har lyckats uppnå det ni strävar efter, nämligen en arbetsplats där man stödjer och hjälper varandra i ambitionen att kollegor och elever ska må bra och utvecklas i en anda av arbetsglädje och delaktighet. Ni ger aldrig upp eller backar för övermäktiga problem utan söker alltid de kreativaste lösningarna för elevernas bästa. Ni företräder en skola som Karlshamns kommun är stolt över. Genom ert engagemang, er kreativitet och era nyskapande idéer för elevernas utveckling gör ni skillnad. Ni är värdiga vinnare av utmärkelsen ”Årets arbetsplats 2012” i Karlshamns kommun.”

Positiv personal

Lars-Gunnar Bengtsson fick efter beskedet många kramar av sina kollegor.
− Jag är väldigt stolt över att få jobba med en sådan positiv personal på en skola som ständigt utvecklas och förbättras. Ansökan kom från hjärtat, sa han.
Hans relation till skolan är lång. 1955 började han första klass. 16 år senare återkom han som lärare till rektorsområdet. Nu har han jobbat 40 år på Bodetorpsskolan som han till sommaren lämnar för pensionen.

Stolt rektor

Skolans rektor, Torsten Berg, trollade fram bubbel och tilltugg och skålade stolt med personalen.
− Med tanke på allt som har hänt här under 2012 och på det sätt ni med glädje och engagemang tillsammans med barn och föräldrar rott i land saker som exmpelvis skolgårdsprojektet där vi fått en ny och fantastiskt fin och stimulerande skolgård, ett intensifierat arbete med värdegrundsfrågor och inte minst nya pedagogiska krav och utmaningar från den nya skollagen så tycker jag personligen att juryn gjort ett mycket strategiskt och korrekt val, sa han.

FAKTA om Årets arbetsplats i Karlshamns kommun:

 • Utnämningen Årets arbetsplats i Karlshamns kommun delades i år ut för femte gången.
 • Tidigare pristagare är:
  - hemtjänsten i Hällaryd (2008)
  - demensboendet Solrosen plan 3 (2009)
  - Servicegruppen inom Städservice (2010)
  - Förskolornas kök i centrala Karlshamn (2011).
 • Kommunstyrelsen beslutade 2008 att årligen dela ut utmärkelsen till medarbetare vid en arbetsplats i Karlshamns kommun där människor känner arbetsglädje, delaktighet och där verksamheten utvecklas. Förutom dessa kriterier prioriteras arbetsplatser som har arbetat med något speciellt under året och som utmärker dem lite extra.
 • Juryn bestod i år av Kenneth Hake, ordförande i kommunstyrelsens personal- och organisationsutskott, PoU, Ethel Duvskog, vice ordförande i PoU, kommundirektör Göran Persson samt Ingeborg Braun, personalstrateg vid Karlshamns kommuns personalkontor.
 • Publicerat: 2013-04-02 av jorgen.wikingsson@utb.karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?