Foto: Daniel Lenneér

Nytt permanent konstverk invigdes under Kulturnatten

2014-10-07 | Karlshamn 350 år
Jubileumsverket ”Drömda Vinklar” av Johnny Martinsson avtäcktes med pompa och ståt under Kulturnatten. Invigningen föregicks av en vig och vågad eldshow.

Karlshamn har fått ett nytt permanent konstverk, jubileumsverket heter "Drömda Vinklar" och är skapat av Johnny Martinsson, Konstverket avtäcktes med pompa och ståt som en del av Kulturnattens program. Klockan 22.15 inleddes invigningen på plats i korsningen mellan Ågatan och Christopher Schrödersgatan med en vig och vågad eldshow av Amanda van Rheinberg och Paulina Rosson från Pangea Scenkonst.Konstnären själv, tillsammans med Blekinges landshövding Berit Andnor Bylund, avtäckte sedan konstverket genom att dra av preseningen med gemensamma krafter. Johnny Martinsson tog emot publikens jubel när preseningen föll till marken och Karlshamns nya permanenta konstverk blottades i höstnatten.Johnny Martinsson, född 1934, är skulptör och bosatt i Karlshamn. Han började skulptera 1963 och hade sin första utställning 1964. Tre vandringsutställningar med honom har gått runt i Sverige och han har gjort många offentliga utsmyckningar både i Sverige och utomlands. 
Silvia Nieber, borgmästare i Karlshamns vänort Stade, fick en miniatyr av Drömda Vinklar som gåva att ta med sig hem till Tyskland. Gåvan överlämnades av Sven-Åke Svensson, kommunalråd i Karlshamn.

  • Författare: daniel.lenneer@karlshamn.se
  • Etiketter: karlshamn350 kulturnatten
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?