Hjärtstartare

Hjärtstartare i Karlshamns kommun

 ”Varje år drabbas ungefär 10 000 människor i Sverige av plötsligt hjärtstopp. I nuläget överlever bara cirka 500 av dem. Med hjälp av en hjärtstartare kan man snabbt få igång hjärtat igen och det är därför viktigt att hjärtstartare finns utplacerade runt om i samhället och att det blir känt var de finns. 

I Karlshamns kommun finns hjärtstartare på flera företag och i kommunala lokaler. Alla registrerade hjärtstartare finns samlade på Hjärtstartarregistret webbplats. Skriv Karlshamn i sökrutan och klicka på knappen Sök.

Registrera er hjärtstartare

Om ni har en hjärtstartare på ert företag som inte finns med i registret? Registrera den på Hjärtstartarregistrets webbplats så att så många som möjligt får kännedom om den.

Registrera hjärtstartare

Kort om hjärtstopp och hjärtstartare

Plötsligt hjärtstopp innebär att hjärtat slutar slå. En människa som drabbas av ett plötsligt hjärtstopp förlorar snabbt medvetandet, blir utan puls och slutar att andas. Inom några minuter avlider personen om den inte får hjälp.

En hjärtstartare är en maskin som känner av hjärtverksamheten hos en människa och kan leverera en strömstöt mot hjärtat och på så sätt återställa den normala rytmen och få hjärtat att slå igen. Hjärtstartare är enkla att använda och kräver inga egentliga förkunskaper.

Här ser du hur en pedagogisk illustration som visar Hjärt- och lungräddning samt hur en hjärstartare används.

  • Publicerat: 2017-08-16 av daniel.lenneer@karlshamn.se
  • Etiketter: hjärtstartare,första hjälpen,kris
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?