Cookies och personuppgifter

Cookies

På www.karlshamn.se används cookies i begränsad omfattning för att underlätta enskilda användares aktiviteter. Cookien används för vissa interaktiva tjänster exempelvis i formulär. Vi sparar ingen personlig information via cookies. Information om besökaren kan inte spåras.

Vad är en cookie?

En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Cookies används av rent tekniska skäl för att förbättra webbplatsen för användaren. Det finns två typer av cookies. Den ena typen sparar en fil permanent på din dator. Den används till exempel för att kunna anpassa en webbplats efter dina önskemål, val och intressen. Den andra typen kallas sessioncookies. Under tiden du besöker en webbsida, skickas cookien mellan din dator och servern för att kunna koppla information, som exempelvis när du beställer trycksaker och informationsmaterial. Sessioncookies försvinner när du stänger din webbläsare.

Du kan läsa mer om vad cookies är, vad de används till och vad lagen säger, på Kommunikationsmyndigheten PTS:s webbplats.

Stänga av cookies

Du stänger av cookies i din webbläsare. Det går även att begära att webbläsaren ska fråga om du accepterar cookies. Var du går in och gör inställningarna skiljer sig åt mellan olika webbläsare. Läs mer i lagen om elektronisk kommunikation.

PUL-lagen

När personuppgifter publiceras på en webbplats på Internet blir de tillgängliga över hela världen, även i länder som saknar integritetsskydd för personuppgifter. Enligt PUL-lagen (personuppgiftslagen) är det bara tillåtet att överföra personuppgifter till länder som har ett tillräckligt skydd för informationen. Harmlös information, exempelvis namn, får publiceras på Internet utan den registrerades samtycke eftersom sådana uppgifter inte kräver något skydd.

I personuppgiftslagen (1998:204) finns bestämmelser om information till de registrerade. Personuppgiftslagens regler gäller för myndigheternas hantering av personuppgifter när det inte finns särskilda lagar. Läs mer om personuppgiftslagen.

Frågor och synpunkter

Har du frågor eller synpunkter på innehållet på denna webbplats är du välkommen att höra av dig till oss via e-post: info@karlshamn.se

  • Publicerat: 2012-06-13 av peter.sjostrom@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?