Fakturera kommunen

Har ni levererat varor eller tjänster till Karlshamns kommun vill vi att ni fakturerar oss elektroniskt. Det finns flera sätt att göra detta på och ni kanske redan idag har ett system eller köper en tjänst där ni kan skicka elektroniska fakturor.

Exempel på system eller tjänster med vilka ni kan börja skicka direkt:

  • Pagero
  • InExchange
  • Visma SPCS
  • Via banktjänst

Använder du dig av InExchange eller Pagero så hittar du oss via vårt GLN och/eller vårt organisationsnummer:
GLN: 7350011310005
Organisationsnummer: 212000-0845

Blir du osäker så kontakta oss för överenskommelse om anslutning. Se kontaktuppgifter nedan.

Ofta finns även en lösning för att skapa e-faktura via er leverantör av ekonomisystem/faktureringssystem. Det finns också möjlighet att installera en s.k fakturaskrivare som skapar din e-faktura och skickar iväg den direkt till oss. Dessa lösningar har t.ex. InExchange och Pagero. Mer information finns på respektive hemsida för dessa och liknande tjänsteleverantörer.

Använd kommunens gratis webbportal

Om du inte har någon av ovanstående systemlösningar erbjuder vi en kostnadsfri sida där du kan skapa din faktura.

För enstaka fakturor utan bilaga kan du fakturera via denna länk.

I länken ovan så beskrivs det hur du ska gå tillväga för att skapa ditt gratiskonto för webfaktureringen. Du kan fritt skicka 100 stycken fakturor per år till oss via denna lösning.

Om du regelbundet ska fakturera kommunen rekommenderar vi att du använder en e-fakturaleverantör som t.ex. InExchange, Pagero eller en lösning som tillhandahålls av din leverantör av ekonomisystem/faktureringssystem.

Kontakta oss om du har några frågor eller vill få kompletterande uppgifter för att kunna koppla upp dig mot oss.

Betalas inom 30 dagar

Generellt gäller att kommunen betalar fakturan på 30 dagar räknat från den dag fakturan mottagits. Den elektroniska fakturan från formuläret blir mottagen direkt när ni skickar den.

Tänk på att referenskod måste anges när du fakturerar Karlshamns Kommun, referenskoden är sjusiffrig och ska uppges av den som gör inköpet av er. Referenskoden ska stå i det fält som motsvarar ”Er referens” på fakturan. Ingen annan information än referenskoden ska stå i detta fält. När all information är riktig så går hanteringen av fakturan snabbare och vi kan betala i rätt tid.

Kontakter:

E-handelssupport
e-handel@karlshamn.se

Jörgen Nilsson
jorgen.nilsson@karlshamn.se
0454-81085

  • Publicerat: 2019-01-11 av leila.rudelius@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?