Upplev kultur i Karlshamn

Här kan du ta del av det breda utbudet av kultur i Karlshamns kommun. Vi presenterar alla våra evenemang och aktiviteter i evenemangskalendern. Där har du möjlighet att söka efter arrangemang i de olika kategorierna, till exempel musik, teater, barn och familj.

Doktor Kling

19 januari kl. 11.00 Lokstallarna

Familjeprogram i Lokstallarna med Per Dunsö & Anna Lahmer - Musik i Blekinge.

Doktor Kling och Syster Violina tar emot vimsiga visor och krassliga instrument på musikkliniken. Varför låter saxofonen konstigt och hur tröstar man en gitarr om sprungit in i en högtalare. Doktor Kling ställer diagnos och den operationsglada Syster Violina lugnar och plåstrar om i denna föreställning med massor av härligt smittande musik och underfundiga texter av Per Dunsö.

För barn 4-8 år, speltid ca 40 min.

Biljetter 60 kr/pers köps på Nortic Biljettsystems webbplats eller på kommunens bibliotek fr.o.m. 1/1 kl 10.00. Eventuellt överblivna biljetter säljs i entrén en timme innan föreställningen börjar. OBS! Endast kontant betalning.

Köp biljett till Doktor Kling

Arr: Kultur Karlshamn med stöd från Musik i Blekinge

Filmrullen våren 2019

Filmklubben för dig som är 11-14 år! Medlemskort släpps fredagen den 18 januari kl. 10.00.

Medlemskort till Filmrullen kostar 120 kr, då får du se terminens fem filmer på Metropolbiografen i Karlshamn. För att vara med i filmklubben ska du vara född 2005-2008. Medlemskortet är personligt och ska visas upp vid varje filmvisning.

Vårens filmer är:
25/1 Halvdan Viking
8/2 Ensamma i rymden
1/3 Sune vs Sune
15/3 Varghunden
29/3 Fantastiska vidunder - Grindelwalds brott

Köp medlemskort på Nortic Biljettsystems webbplats eller på kommunens bibliotek.

Arr: Kultur Karlshamn i samarbete med Metropolbiografen

Bio Metropol visar filmen Colette

24 januari kl. 19.00 Metropolbiografen

Regi: Wash Westmoreland
Storbritannien 2018
Längd: 111 min
I rollerna bl a: Keira Knightley, Dominic West, Eleanor Tomlinson
Tillåten från 11 år

Få har chockat sin samtid som Colette under förra seklets början. Hon bryter sig fri från alla tiders konventioner och lever med både kvinnor och män, skriver frispråkiga böcker och uppträder i erotiska tablåer. Tjugo år gammal gifter hon sig med bokförläggaren Willy, som upptäcker sin intelligenta hustrus talanger. Willy och Colette är snart Paris mest omsusade kändispar. Filmen berättar rappt och lika överdrivet knasigt som dåtidens överklass liv ter sig i våra ögon, utan att tappa allvaret och skildrar kvinnlig frigörelse i början av 1900-talet.

Bio Metropol vill erbjuda ett ökat utbud av film på biograf i Karlshamn och är ett samarbete mellan Kultur Karlshamn och Metropolbiografen.Bio Metropol visar fem aktuella filmer per termin. Filmerna visas på torsdagar kl 19.00 och är öppna för alla utan speciellt medlemskap. Biljetter 70 kr, student 50 kr. Biljetter kan förbokas, se bokning och mer info om den på biografens hemsida www.biometropol.se. Kom i god tid till bion så undviks köer.Kontakta gärna Kultur Karlshamn för mer information, tel 0454-812 36. Med reservation för programändringar.

Arr: Kultur Karlshamn i samarbete med Metropolbiografen

En snabb slant - bidrag för ung kultur

En snabb slant är ett bidrag som Kultur Karlshamn ger till unga som vill arrangera eller på annat sätt engagera sig och berika kulturlivet i Karlshamn. Syftet är att stimulera ungas egna initiativ och entreprenörsförmåga inom kulturområdet och att öka ungdomars eget skapande, kreativitet, inflytande och delaktighet i kulturlivet. Bidraget ger möjlighet för ungdomar att skapa och driva egna projekt och arrangemang även utanför föreningslivet och skolan. Läs mer om En snabb slant - bidrag för ung kultur


  • Publicerat: 2019-01-14 av mikael.ronndahl@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?