Upplev kultur i Karlshamn

Här kan du ta del av det breda utbudet av kultur i Karlshamns kommun. Vi presenterar alla våra evenemang och aktiviteter i evenemangskalendern. Där har du möjlighet att söka efter arrangemang i de olika kategorierna, till exempel musik, teater, barn och familj.

INSTÄLLD! - Kom an katten det svänger ju!

20 januari kl. 11.00, Lokstallarna

Familjeprogram i Lokstallarna med Anette Castell sång, Jonas Castell bas, Per Sjödin gitarr och Pelle Trazan Jonasson trummor.

Tyvärr har lördagens Familjeprogram i Lokstallarna blivit inställd på grund av sjukdom.

 För er som köpt biljett via nätet kommer pengarna att återbetalas av Nortic.

För er som köpt biljett på biblioteket, vänligen kom in med biljetten så gör vi ett återköp.

Picknickföreställning - Svanholm Singers

27 januari kl. 19.00, Lokstallarna

Picknickföreställning
Klang och intonation, lag-anda som allsvensk fotbolls-elit, grundad i Lund för 20 år sedan och suveräna vinnare av otaliga nationella och internationella tävlingar, här gäller det att hänga med när Svanholm Singers ”Manskammarkören” under Sofia Söderbergs ledning bjuder på musik över alla gränser. ”Unlimited” i allra högsta grad. Passar perfekt till picknick, rutiga dukar och medhavd korg - och tillgänglig pausfika för icke-picknickare. 

Den som vill får ta med egen mat och dryck som intas före och under föreställningen, boka då plats vid bord.

Insläpp kl. 18.00.

Köp biljett, bord
Köp biljett, läktare

Arr: Kultur Karlshamn, Karlshamns Riksteaterförening, Kammarmusikföreningen Pro Musica Karlshamn och Jazzföreningen Munthe

Författarafton med Lena ten Hoopen

29 januari kl. 19.00, Lokstallarna

Alla som gillar demokrati räcker upp en hand.

Lena ten Hoopen (f.d. Sundström) berättar om sina jobb under de senaste åren. Människors lika värde, rättssäkerhet och yttrandefrihet. Vad betyder de demokratiska värdena när de sätts under press?

Biljett 90 kr köps via Nortics webbplats eller på kommunens bibliotek.

Köp biljett till Författarafton med Lena ten Hoopen

Information om lokalens tillgänglighet:
Det finns parkering i anslutning till Lokstallarna. Lokalerna är tillgänglighetsanpassade, tillgänglighetsanpassad toalett finns. Arrangemang ska ha ljudförstärkning med högtalare. Arrangemang kan vara ljussatta. För frågor om tillgängligheten, kontakta Pernilla Ekvall Liljeqvist, kultursamordnare på tel. 0454-812 36 eller e-post pernilla.ekvallliljeqvist@karlshamn.se

Arr: Kultur Karlshamn

Författarafton med Anna Bengtsdotter

1 februari kl. 19.00, Lokstallarna

Varje dag gör ungefär hundra kvinnor abort i Sverige. Under sitt liv kommer varannan kvinna att göra minst en, många kommer att göra flera.

Anna Bengtsdotter, journalist och författare till boken 100 om dagen - berättelser om abort kommer till Lokstallarna för ett författarsamtal med Sofia Viklund, RFSU Blekinge.

Fri entré!

Att gå igenom en abort betraktas i dag som ett vanligt inslag i en kvinnas liv. Ändå hör vi nästan aldrig talas om den personliga upplevelsen av åtgärden. I det offentliga existerar aborten enbart som politisk diskussion, som juridiskt samtalsämne eller som etiskt dilemma. Samtidigt förblir den levda erfarenheten osynlig och abort fotsätter att upplevas som tabubelagt. Många kvinnor berättar det inte ens för sina närmaste.

100 om dagen - berättelser om abort fokuserar på den personliga upplevelsen av att genomgå en abort.  Här intervjuas kvinnor och män mellan 20 och 35 år som alla har gått igenom en eller flera aborter. Alla med sin egen syn på och tankar kring ämnet. Vi får också ta del av såväl medicinsk som historisk expertis kring aborter.

Inför författarsamtalet arrangerar RFSU Blekinge en bokcirkel kring 100 om dagen - berättelser om abort. Intresserad? kontakta blekinge@rfsu.se.

Information om lokalens tillgänglighet:
Det finns parkering i anslutning till Lokstallarna. Lokalerna är tillgänglighetsanpassade, tillgänglighetsanpassad toalett finns. Arrangemang ska ha ljudförstärkning med högtalare. Arrangemang kan vara ljussatta. För frågor om tillgängligheten, kontakta Pernilla Ekvall Liljeqvist, kultursamordnare på tel. 0454-812 36 eller e-post pernilla.ekvallliljeqvist@karlshamn.se

Arr: RFSU Blekinge i samarbete med Kultur Karlshamn

Emma ska alltid bestämma

17 februari kl. 11.00, Lokstallarna

Familjeprogram i Lokstallarna med Simon Lussi och Emma Hansson Löfgren.

En musikteaterföreställning om vänskap, vilda västern och att våga säga ifrån. Emma och Simon är bästa kompisar. De leker alltid tillsammans. Idag leker de att de är i vilda västern. Emma bestämmer att hon är en cowgirl som heter Charlie och att Simon är en ko. Men vill Simon vara en ko? Ja. Om Emma får bestämma. Och det får hon ju ALLTID. Genom sång, musik och teater når vi lekens värld där allt är möjligt men upplever också det underbara men svåra i att vara en riktigt bra kompis.

För barn 3-6 år och deras vuxna. Speltid ca 40 min. Biljetter 60 kr/person köps på Nortic Biljettsystems webbplats fr.o.m. 2/1 kl. 10.00.

Köp biljett till Emma ska alltid bestämma

Arr: Karlshamns Riksteaterförening och Kultur Karlshamn med stöd av Musik i Blekinge

Jagad av en T-rex

24 mars kl. 11.00, Lokstallarna

Familjeprogram i Lokstallarna med Pappa Kapsyl.

En fartfylld musikföreställning om dinosaurier för hela familjen. Pappa Kapsyl spelar dinosaurielåtar och filosoferar om tyrannödlor, långhalsar och klubbsvansar tillsammans med publiken. Hur hade det varit om dinosaurierna funnits idag? Tänk att ha en Brontosaurus som husdjur! Modern forskning tyder på att många dinosaurier älskade allsång. Låt oss ta reda på hur det kunde låta!

För barn 3-6 år och deras vuxna. Speltid ca 40 min. Biljetter 60 kr/person köps på Nortic Biljettsystems webbplats fr.o.m. 2/1 kl. 10.00.

Köp biljett till Jagad av en T-rex

Arr: Karlshamns Riksteaterförening och Kultur Karlshamn med stöd av Musik i Blekinge

Handarbetscafé i Lokstallarna

Varannan måndag 15/1-7/5 kl. 17.30-19.30, Lokstallarna

Vi stickar, virkar, broderar med mera tillsammans i Lokstallarna varannan måndag med start den 15 januari.

Drop-in! Alla är välkomna, både nybörjare och mer vana.

Enkel fika finns att köpa.

Arr: Kultur Karlshamn

Språkcafé

Torsdagar 18/1-3/5 (ej 22/3) kl. 16.30-18.30, Lokstallarna

Välkommen till språkcafé och gemenskap. Språkcafé är en mötesplats för både dig som är ny i Sverige och för svenskar. Vi träffas en gång i veckan med start den 18 januari, pratar, umgås och övar på det svenska språket.

Ingen föranmälan behövs.

För mer information, kontakta Eva Berg, tel. 0454-32 93 50.

Arr: Eva Berg m.fl. i samarbete med Kultur Karlshamn

 

En snabb slant - bidrag för ung kultur

En snabb slant är ett bidrag som Kultur Karlshamn ger till unga som vill arrangera eller på annat sätt engagera sig och berika kulturlivet i Karlshamn. Syftet är att stimulera ungas egna initiativ och entreprenörsförmåga inom kulturområdet och att öka ungdomars eget skapande, kreativitet, inflytande och delaktighet i kulturlivet. Bidraget ger möjlighet för ungdomar att skapa och driva egna projekt och arrangemang även utanför föreningslivet och skolan. Läs mer om En snabb slant - bidrag för ung kultur


  • Publicerat: 2018-01-19 av mikael.ronndahl@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?