Ett kulturliv för alla smaker...

Här kan du ta del av det breda utbudet av kultur i Karlshamns kommun. Vi presenterar alla våra evenemang och aktiviteter i evenemangskalendern. Där har du möjlighet att söka efter arrangemang i de olika kategorierna, till exempel musik, teater, barn och familj.

Du finner även vår månadsaffisch över kulturevenemang under På gång.

Kulturnatten i Karlshamn 7 oktober

Vill du på något sätt delta med aktiviteter i årets kulturnatt så är du välkommen till det sista diskussions- och planeringsmötet på Lokstallarna i Karlshamn måndagen den 28/8 kl.18.30-ca kl.20.00

Har du inte möjlighet att vara med vid mötet men ändå vill delta under Kulturnatten, kontakta:
Pernilla, tel. 0454-812 36, pernilla.ekvallliljeqvist@karlshamn.se 
Simon, tel. 0454-812 46, simon.berg@karlshamn.se 

Besök Möllegården skolmuseum, Svängsta

Öppet söndagar kl. 14.00-17.00 under juli-augusti eller enligt överenskommelse.

År 1988 invigdes Möllegårdens skolmuseum. Skolbyggnaden är det äldsta och bäst bevarade skolhuset i Karlshamns kommun. I museet, som inrymmer skolsal, lärarbostad och utställningslokal finns skolmaterial samlade från olika tider.

En utställning över kommunens alla skolor presenteras med kartor, listor och årtal. Ett stort antal skolfoton finns också bevarade.

Gratis entré!

För mer information, kontakta Ingrid Hallberg, tel. 0454-32 22 50, 0768-79  63 33.

Det var en gång en sång

23 september kl. 11.00, Lokstallarna

Familjeprogram i Lokstallarna med Per Dunsö & Anna Lahmer.

Sagor blir sånger och sånger blir sagor i detta musikprogram för de yngsta. Anna och Per bjuder på funderingar om stort och smått och mittemellan och i en fantasifull blandning av skratt och allvar. Text och musik av Per Dunsö.

För barn 3-5 år och deras vuxna. Speltid ca 30 min.

Biljetter kostar 50 kr/person och kan köpas via Nortic eller på kommunens bibliotek från och med 10 september klockan 10.00.

Köp biljetter till Det var en gång en sång

Eventuellt överblivna biljetter säljs i entrén en timme innan föreställningen startar. OBS! Endast kontant betalning.

Tillgänglighet:
Det finns parkering i anslutning till Lokstallarna. Automatiska dörröppnare och tillgänglighetsanpassad toalett finns. För frågor om tillgängligheten, kontakta Pernilla Ekvall Liljeqvist, telefon 0454-812 36, pernilla.ekvallliljeqvist@karlshamn.se 

Arr: Kultur Karlshamn med stöd av Musik i Blekinge

Författarafton med Sirpa Kähkönen


Foto: Tommi-Tuomi, Otava

27 september kl. 19.00, Lokstallarna

Sirpa Kähkönen är en prisbelönt finländsk författare, känd för sina många verk om de smärtsamma åren inom Finlands moderna historia. Romanen Granitmannen nominerades till Nordiska rådets litteraturpris 2016.

I kvällens föreläsning berättar Sirpa utifrån Granitmannen om utopier, om den civila befolkningens öden i krigstider och om flyktingskap på 20-talet och idag.

Biljetter 80 kr, medl Föreningen Norden 60 kr, köps via Nortic, på kommunens bibliotek eller vid entrén (endast kontant betalning).

Köp biljetter till Författarafton med Sirpa Kähkönen

För mer information ring tel. 0454-812 40.

Tillgänglighet:
Det finns parkering i anslutning till Lokstallarna. Automatiska dörröppnare och tillgänglighetsanpassad toalett finns. För frågor om tillgängligheten, kontakta Pernilla Ekvall Liljeqvist på telefon 0454-812 36 eller e-post pernilla.ekvallliljeqvist@karlshamn.se

Arr: Kultur Karlshamn, Lukukeskus - Läscentrum, Finlandsinstitutet, Föreningen Norden, Folkuniversitetet

Mirabell och Astrakan

7 oktober kl. 15.00 & 16.30, Lokstallarna

Familjeprogram i Lokstallarna med Regionteatern Blekinge Kronoberg.

Mirabell och Astrakan har båda gått till lekplatsen för att vänta på att Någon ska komma. Denna Någon ska förändra allt och lösa alla problem. Båda vill vara ensamma på lekplatsen när Någon kommer och blir irriterade när den andra är där. Sakta accepterar de varandras närvaro och blir nyfikna. Kan det vara så att de rent av väntar på varandra...

För barn 4-7 år, max 40 pers, speltid ca 30 min.

Föreställningen visas två gånger, klockan 15.00 och klockan 16.30.

Gratisbiljetter kan hämtas på Barnavdelningen, Karlshamns Stadsbibliotek från och med 5 oktober kl. 10.00 (vi lägger inte undan biljetter).

Tillgänglighet:
Det finns parkering i anslutning till Lokstallarna. Automatiska dörröppnare och tillgänglighetsanpassad toalett finns. För frågor om tillgängligheten, kontakta Pernilla Ekvall Liljeqvist, telefon 0454-812 36, pernilla.ekvallliljeqvist@karlshamn.se

Arr: Karlshamns Riksteaterförening i samarbete med Kultur Karlshamn och Regionteatern

En snabb slant - bidrag för ung kultur

En snabb slant är ett bidrag som Kultur Karlshamn ger till unga som vill arrangera eller på annat sätt engagera sig och berika kulturlivet i Karlshamn. Syftet är att stimulera ungas egna initiativ och entreprenörsförmåga inom kulturområdet och att öka ungdomars eget skapande, kreativitet, inflytande och delaktighet i kulturlivet. Bidraget ger möjlighet för ungdomar att skapa och driva egna projekt och arrangemang även utanför föreningslivet och skolan. Läs mer om En snabb slant - bidrag för ung kultur


  • Publicerat: 2017-08-21 av mikael.ronndahl@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?