Upplev kultur i Karlshamn

Här kan du ta del av det breda utbudet av kultur i Karlshamns kommun. Vi presenterar alla våra evenemang och aktiviteter i evenemangskalendern. Där har du möjlighet att söka efter arrangemang i de olika kategorierna, till exempel musik, teater, barn och familj.

Akustisk kväll med Fisherman's Friends

22 maj kl. 18.30-20.00, Vuxenavdelningen, Karlshamns Stadsbibliotek

Fisherman’s Friends är en kvartett bestående av Henrik Arvidsson, Jan Carlson, Mattias Holmqvist och Martin Svensson. De framför tolkningar av andras låtar med sång och akustiska instrument. 

Valet av låtar sträcker sig över svenska visor, irländsk folkmusik och pärlor från 50-talet fram till dagens artister. Ambitionen är att genom deras sätt att spela och tolka låtar, skapa en röd tråd som binder samman de mängder av bra låtar som skrivits genom historien oavsett genre. De spelar akustiskt och använder sig av instrument som gitarr, kontrabas, mandolin, cajun, munspel och charango. 

Det som är Fisherman´s Friends varumärke är det sound, känsla och närhet som de levererar när de tolkar låtar som de känner för.

Fri entré!

Arr: Fisherman's Friends, Kultur Karlshamn

Kulturstipendium för unga

Nu är det dags att söka till Karlshamns musik- och teaterfonds stipendium.

Kulturstipendiet tilldelas sökande i en ålder av 20-30 år, med anknytning till Karlshamns kommun, som utmärker eller utbildar sig inom scenkonstens område. Exempel är områdena teater, revy, dans, musik, sång, scenografi, ljud- och/eller ljussättning eller andra jämställda områden.

Stipendiebeloppet är 10 000 kr och syftet med stipendiet är att uppmuntra till fortsatt engagemang inom kulturens område t.ex. genom utbildning.

Ansökan om stipendium görs via ett formulär och ska vara kulturnämnden tillhanda senast 1 juni.

Ansök till Karlshamns musik- och teaterfonds stipendium

Vad gör du när det oväntade händer och din vardag vänds upp och ner?

28/5-2/6, Kulturbyrån, Karlshamns Stadsbibliotek

Under krisberedskapsveckan 28/5-2/6 ger Karlshamns Lottakår, i samverkan med kommunen, tips och råd om vad du ska tänka på vid en samhällskris.

En utställning finns på Kulturbyrån mitt emot Stadsbibliotekets vuxenavdelning under veckan. Lördagen 2/6 finns lottakåren tillsammans med kommunen och andra frivilliga försvarsorganisationer på torget kl 9-15.

Arr: Svenska Lottakåren, Kultur Karlshamn

Författarafton med Birgitta Lagerström

13 juni kl. 18.30, Karlshamns Stadsbibliotek

Birgitta berättar om livet i en liten sydfransk by.

Fri entré, begränsat antal platser.

Birgitta Lagerström är journalist och har bott sex år i Paris, nio år i Brasilien och sju år i Angola och Zimbabwe. Hon har tidigare skrivit deckaren Döden på Sao Tomé, men mest faktaböcker som Och de tog till vapenNio kvinnor nio livAs Angolanas och Zimbawean Women in Industry.

Arr: Kultur Karlshamn och Birgitta Lagerström

Skulpturen Drömda vinklar tillfälligt borttagen

Johnny Martinssons skulptur "Drömda vinklar" har tillfälligt tagits bort från sin plats utanför Citygallerian (korsningen Ågatan/Christopher Schrödersgatan) för att ge plats åt arbetsmaskiner som ska användas under tillbyggnaden av Citygallerian.
I april 2019 planeras skulpturen åter att vara på plats.

En snabb slant - bidrag för ung kultur

En snabb slant är ett bidrag som Kultur Karlshamn ger till unga som vill arrangera eller på annat sätt engagera sig och berika kulturlivet i Karlshamn. Syftet är att stimulera ungas egna initiativ och entreprenörsförmåga inom kulturområdet och att öka ungdomars eget skapande, kreativitet, inflytande och delaktighet i kulturlivet. Bidraget ger möjlighet för ungdomar att skapa och driva egna projekt och arrangemang även utanför föreningslivet och skolan. Läs mer om En snabb slant - bidrag för ung kultur


  • Publicerat: 2018-05-15 av mikael.ronndahl@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?