Ett kulturliv för alla smaker...

Här kan du ta del av det breda utbudet av kultur i Karlshamns kommun. Vi presenterar alla våra evenemang och aktiviteter i evenemangskalendern. Där har du möjlighet att söka efter arrangemang i de olika kategorierna, till exempel musik, teater, barn och familj.

Du finner även vår månadsaffisch över kulturevenemang under På gång.

Sagoyoga

26 november kl. 11.00 & 13.00, Lokstallarna

Familjeprogram i Lokstallarna med Evelina Hartwig.

Följ med på sagoyoga där vi flyger högt upp bland molnen, känner solens strålar och lyssnar efter lejon som vrålar! Välkommen till en sagostund med rörelse och fantasi. Sagoyoga är ett sätt att prova-på och lära mer om yoga genom en berättelse, en saga.

Mellan programmen finns fika, boktips och pyssel för hela familjen.

För barn 3-6 år och deras vuxen, programtid ca 30-40 min.

Biljetter 50 kr/pers köps på Nortics webbplats eller på kommunens bibliotek fr.o.m. 10 september kl. 10.00. Begränsat antal deltagare!
Eventuellt överblivna biljetter säljs i entrén en timme innan föreställningen startar. OBS! Endast kontant betalning.

Köp biljett till Sagoyoga

Tillgänglighet:
Det finns parkering i anslutning till Lokstallarna. Automatiska dörröppnare och tillgänglighetsanpassad toalett finns. För frågor om tillgängligheten, kontakta Pernilla Ekvall Liljeqvist, telefon 0454-812 36, pernilla.ekvallliljeqvist@karlshamn.se

Arr: Kultur Karlshamn

Författarafton med Kjell Westö

27 november kl. 19.00, Lokstallarna

Kjell Westö är mest känd för sina romaner om barndomsstaden Helsingfors och med bakgrund i Finlands historia. Han slog igenom 1996 med Drakarna över Helsingfors och har alltsedan dess hunnit skriva ett flertal romaner, poesi och noveller. 2014 tilldelades han Nordiska rådets litteraturpris för romanen Hägring 38.

Han är aktuell med romanen Den svavelgula himlen. Det är en episk Helsingforsskildring om familjeband, kärlek och vänskap, men också en kritisk genomlysning av hur våra drömmar och minnen färgas av kön, klass och tidens gång.

Moderator: Niklas Törnlund

Biljetter 80 kr, medl Föreningen Norden 60 kr köps via Nortic, på kommunens bibliotek eller vid entrén (endast kontant betalning).

Köp biljett till författarafton med Kjell Westö

Info: tel. 0454-812 40.

Tillgänglighet:
Det finns parkering i anslutning till Lokstallarna. Automatiska dörröppnare och tillgänglighetsanpassad toalett finns. För frågor om tillgängligheten, kontakta Pernilla Ekvall Liljeqvist på telefon 0454-812 36 eller e-post pernilla.ekvallliljeqvist@karlshamn.se

Arr: Kultur Karlshamn, Föreningen Norden, Folkuniversitetet

KÄRLEK OCH KEMI - Shakespeare in love

5 december kl 12.00, Lokstallarna

Kunskapsklubben

Lunchföreläsning med soppa på Lokstallarna om Shakespeares kärleksdramer med Kiki Lindell, lektor i engelska och Shakespeare-expert på Lunds universitet.

Entré 100 kr inklusive soppa, kaffe och kaka bokas senast 30 november på tel. 0454-812 40. Entré utan soppa 50 kr, möjlighet finns att köpa kaffe. OBS! Endast kontant betalning.

Arr: Folkuniversitetet, Kultur Karlshamn

Information om lokalens tillgänglighet:
Det finns parkering i anslutning till Lokstallarna. Tillgänglighetsanpassad toalett finns. För frågor om tillgängligheten, kontakta Pernilla Ekvall Liljeqvist på mail: pernilla.ekvallliljeqvist@karlshamn.seeller tel. 0454-812 36.

Färg- och formverkstan

Varje tisdag 5/9-5/12 kl. 16.00-18.30 i Skaparverkstan, Lokstallarna

Måla, teckna, skulptera och klipp. Släpp loss i vår verkstad! För barn 6 år och uppåt. Drop-in, ingen föranmälan behövs.

För mer information, kontakta Kultur Karlshamn, tel. 0454-812 30.

Arr: Studieförbundet Vuxenskolan, Kultur Karlshamn

Handarbetscafé i Lokstallarna

11/9-4/12 kl. 17.30-19.30, Lokstallarna

 Vi stickar, virkar, broderar m.m. tillsammans i Lokstallarna varannan måndag.

Drop-in, alla är välkomna, både nybörjare och mer vana. Enkel fika finns att köpa.

För mer information, kontakta Karlshamns Stadsbibliotek, tel. 0454-812 40.

Information om lokalens tillgänglighet:
Det finns parkering i anslutning till Lokstallarna. Tillgänglighetsanpassad toalett finns. För frågor om tillgängligheten, kontakta Pernilla Ekvall Liljeqvist på mail: pernilla.ekvallliljeqvist@karlshamn.se eller tel. 0454-812 36.

Arr: Kultur Karlshamn

Årsanslag

Ansökan för 2018 ska vara Kultur Karlshamn tillhanda senast 1/10 2017.

Läs mer om hur du ansöker på sidan Kulturbidrag

En snabb slant - bidrag för ung kultur

En snabb slant är ett bidrag som Kultur Karlshamn ger till unga som vill arrangera eller på annat sätt engagera sig och berika kulturlivet i Karlshamn. Syftet är att stimulera ungas egna initiativ och entreprenörsförmåga inom kulturområdet och att öka ungdomars eget skapande, kreativitet, inflytande och delaktighet i kulturlivet. Bidraget ger möjlighet för ungdomar att skapa och driva egna projekt och arrangemang även utanför föreningslivet och skolan. Läs mer om En snabb slant - bidrag för ung kultur


  • Publicerat: 2017-11-14 av mikael.ronndahl@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?