Foto: Daniel Lenneér

Fria surfzoner nu på plats!

2016-12-30 | Upplev
Nu kan man "surfa fritt" kring torget och kring grönområdet på Östra Piren i Karlshamn. Man ansluter enkelt till den öppna wi-fi-anslutningen "KarlshamnOPEN". Det är ett löfte från Kommunstyrelsen som nu har infriats.

Kommunstyrelsen beslutade i våras att Karlshamn skulle erbjuda kommunalt finansierade surfzoner. Det har nu blivit verklighet. Torget eller Östra Pirens grönområde är nu fria surfzoner. Nu kan man fritt använda internet via wi-fi-anslutningen "KarlshamnOPEN" där. Inget lösenord behövs för att ansluta när man befinner sig i eller nära någon av de två zonerna. 

De fria surfzonerna är begränsade till 5 mb per anslutning. Det är fullt tillräckligt för att surfa, googla och använda sociala medier, men för slött för den som vill strömma högupplöst film eller spela.

- Nu är zonerna på plats. Och dom är stora. Den vid grönområdet på Östra Piren går att nå runt Näsviken, vid utvandrarmonumentet och på strandpromenaden en bit, säger Jens Clementsson, IT-chef vid Karlshamn kommun. Zonen på torget gör "KarlshamnOPEN" tillgängligt över en stor del av stadskärnan kring torget. 

  • Författare: daniel.lenneer@karlshamn.se
  • Etiketter: wi-fi fria surfzoner
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?