Foto: Fritidsbibblan

Fritidsbibblan flyttar och når fler

2018-11-27 | Upplev
Fritidsbibblan flyttar från Mörrums fritidsgård till Halda Utvecklingscentrum i Svängsta. Detta för att fler i kommunen ska få möjlighet att låna idrotts- och friluftsutrustning gratis.

På fritidsbibblan, som öppnade i Mörrum under hösten 2016, kan kommunens medborgare gratis låna idrotts- och friluftsutrustning under max 14 dagar. Där finns bland annat vandringskängor, tält, långfärds-, hockey- och konståkningsskridskor och olika sorters skidor att låna.

– Det har varit väldigt lyckat under de åren vi kört fritidsbibblan i Mörrum men vi vill nu ta nästa steg och få ännu fler att kunna låna fritidsutrustning, säger Sara Widesjö, fritidskonsulent på Karlshamns kommun.

All utrustning är nu därför flyttad till Halda Utvecklingscentrum i Svängsta. Fritidsbibblan ska administreras och hanteras av personer som jobbar inom det kommunala projektet M.A.G.E (Möjlighet till arbete genom egenmakt).

– Basen för fritidsbibblan ska vara i Svängsta. Från Halda ska utrustning som personer vill låna delas ut till olika platser, med början till Mörrums fritidsgård på Norrevångskolan och under nästa år även till fler platser i kommunen, säger Sara Widesjö.

Den 28 november tar M.A.G.E över verksamheten.

– Det är jättebra för oss att få administrera detta eftersom det skapar ökad sysselsättning för de 30-talet personer som arbetsprövar inom vårt projekt, säger Urban Wrångemyr, projektledare på Arbetsmarknadsenheten inom Karlshamns kommun.

Såhär lånar du fritidsutrustning 

Utlåning av fritidsutrustning sker på:
Halda, måndag - fredag klockan 9-15
Mörrums fritidsgård på Norrevångskolan, tisdagar klockan 18-20

Här kan du se vad du kan låna. För att låna något mejlar du en förfrågan till fritidsbibblan@karlshamn.se.

Välkommen att höra av dig!

  • Författare: leila.rudelius@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?