Foto: Fotomontage Daniel Lennéer

John Lundvik och Kaliffa bokade till Östersjöfestivalens onsdagskonsert

2018-03-08 | Upplev
Nu är det klart att den melodifestivalaktuelle sångaren och låtskrivaren John Lundvik inleder Östersjöfestivalens onsdagskonsert på torget i Karlshamn och att den populäre hiphop- och reggae artisten Kaliffa avslutar kvällen efter huvudartisten Anastacias framträdande.

Klockan 20.00 kommer den brittiskfödde svenske artisten, sångaren och låtskrivaren John Lundvik att äntra torgscenen och därmed inleda Östersjöfestivalen den 18 juli. Han fick sitt stora genombrott och erkännande som låtskrivare 2010 när han skrev Kronprinsessan Victoria och Daniels offentliga bröllopslåt ”When You Tell The World You're Mine” som framfördes av Björn Skifs och Agnes. John har synts i många tv-produktioner och  har genom åren samarbetat med flertalet stora svenska och internationella artister. Han är en förstklassig entertainer som med stor scennärvaro och musikkunnande bjuder publiken på en extraordinär sångupplevelse. 2016 gjorde han den officiella OS-låten "All About the Games", och som låtskrivare har han bland annat skrivit filmmusik till "Snabba Cash". I år gick han direkt till final i Melodifestivalen med sin powerballad "My Turn".

Kaliffas hit "Helt seriöst" blev Årets låt

Klockan 21.00 är det dags för huvudartisten Anastacia, som redan presenterats, att inta torgscenen.

Två timmar senare, 23.00, är det dags för Hoffmaestro-medlemmen Kaliffa att få torget att gunga med sin medryckande hiphop- och reggaemusik. Hösten 2016 släppte han albumet ”Kalibreraren” innehållandes hits som ”Spontanitet”, ”Kalibrera” och ”Kontakt” (tillsammans med Syster Sol). Kaliffa fick en enorm hit med låten ”Helt seriöst” som toppade listorna hela sommaren 2017 och hade över 17 miljoner streams på Spotify och som fortsätter att snurra flitigt både digitalt och på radio. Kaliffa vann Årets Låt på P3 Guld galan 2018.

Nöjd artistbokare håller tummarna för John Lundvik i Mellofinalen

– Det känns jättekul att vi fick ihop en fin bredd på artisterna och det musikaliska innehållet till onsdagskonserten säger artistbokaren Svenerik Olsson.

– Vi håller också tummarna för att John Lundvik kommer högt placerad i finalen på Melodifestivalen nu på lördag 10 mars. Jag ser fram emot ett fullsatt torg med härlig publik, och hög förväntan när stjärnorna av högsta kalibern äntrar scen. John Lundvik, Anastacia och Kaliffa! Vilken kväll det kommer att bli i Karlshamn 18 juli, säger Svenerik.

  • Författare: leila.rudelius@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?