Foto: -

Skönheten och odjuren

2018-03-08 | Upplev
Berättarkraft uppmärksammar Internationella kvinnodagen 8 mars! Bio Metropol visar filmen Skönheten och odjuren på Metropolbiografen kl. 19.00.

Regi: Kaouther Ben Hania
Tunisien/Frankrike 2017 
Längd: 104 min 
I rollerna bl a:Mariam Al Ferjani, Ghanem Zrelli, Noomane Hamba 
Tillåten från 15 år

Mariam lämnar en fest med den mystiske Youssef som hon just träffat. Så börjar en lång natt då Mariam envist kämpar för sina rättigheter och sin värdighet. Men hur kan rättvisa någonsin skipas när dess företrädare står för brottet? Kaouther Ben Hania har skapat en liten film med stor sprängkraft. Med avstamp i en verklig händelse ger hon oss en rakt igenom gravt engagerade personlig historia, och tar samtidigt skamgrepp på hela det patriarkala tunisiska samhället – uppbyggt på hederstänk, maktmissbruk, medlöperi, korruption. 

Ingår i Berättarkraft 2018.

Bio Metropol vill erbjuda ett ökat utbud av film på biograf i Karlshamn och är ett samarbete mellan Kultur Karlshamn och Metropolbiografen.
Bio Metropol visar fem aktuella filmer per termin. Filmerna visas på torsdagar kl 19.00 och är öppna för alla utan speciellt medlemskap. Biljetter 70 kr, student 50 kr. Biljetter kan förbokas, se bokning och mer info om den på biografens hemsida www.biometropol.se. Kom i god tid till bion så undviks köer.
Kontakta gärna Kultur Karlshamn för mer information, tel 0454-812 36. 
Med reservation för programändringar.

Arr: Kultur Karlshamn i samarbete med Metropolbiografen

  • Författare: mikael.ronndahl@karlshamn.se
  • Etiketter: bio metropol berättarkraft kultur karlshamn
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?