Intervju med Michelle

 

Ålder
23 år 

Namn
Michelle Karlsson, som pluggat på lärlingsutbildningen plåt och svets i Sölvesborg

Jobbar idag som
TIG svetsare på Titan X, Mjällby, tf teamledare för mitt arbetslag

Erfarenheter sedan tidigare?
Jag gick barn och fritidsprogrammet på gymnasieskolan, på Väggaskolan i Karlshamn och när jag skulle välja individuella kurser i gymnasieskolan så valde jag svetskurser. Tänkte att det kunde vara kul att prova något som inte så många tjejer gör.

Varför har du valt denna utbildning?
Jag tycket det var intressant och spännande när jag provade på svetskurserna på gymnasiet och sedan fick jag sommarjobb som städ i kallinge. Men märkte att jag inte trivdes med att jobba som städ och ville då gärna söka och fortsätta med att svetsa och ha det som jobb. 

Berätta lite om utbildningen!
Utbildningen började med en kurs på tio veckor där vi lärde oss mycket grunder inom plåt och svets. Vi gjorde också studiebesök på olika arbetsplatser för att se vad de jobbar med.
Jag fastnade för TitanX för de jobbar mycket med TIG svetsning. Under resten av utbildningen förberedde jag mig för att gå ut som lärling på TitanX.

Bästa med jobbet?
Jag får hålla på med det jag gillar mest. Mina kollegor är bra och vi har kul ihop.
Att lära sig nytt är roligt vilket jag får möjlighet att göra tex när jag först svetsar kylarna och sedan får jag även montera ihop kylaren med fläktar som ska sedan skickas iväg till en kund. 

  • Publicerat: 2016-05-02 av kristoffer.fredriksson@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?