Välkommen till Lärcentrum i Karlshamn

Lärcentrum är en studiemiljö för dig som studerar i någon form av utbildning och behöver studiero eller tillgång till teknik, som krävs för din utbildning.
Du kan komma hit för att se föreläsningar via telebild, tentera, grupparbeta, bedriva självstudier samt för att träffa andra studerande.

Bilden visar en lektion som sker genom telebild.

För vem?

Lärcentrum kan nyttjas av dig som är antagen till en utbildning på högskola/universitetsnivå. Även du som är antagen på någon typ av kurs som bedrivs under flexibla former (t.ex. på distans) inom vuxenutbildning, studieförbund eller andra utbildningssamordnare är välkommen.
Som enskild individ betalar du ingeting för att använda lokalerna eller den tekniska utrustningen. 

Lokalerna

På lärcentrum finns arbetsplatser, dataarbetsplatser och grupprum för självstudier. Kaffeautomat finns för de som vill fika.
Under dagtid kan du komma när du vill för att studera. Utanför kontorstid krävs det inpasseringskort som du kvitterar ut hos oss.

Tentamen

Som distansstudent så har du möjlighet att göra din tentamen hos oss här på Lärcentrum. För studenter som ej är folkbokförda i Karlshamns kommun tillkommer en tentamensavgift på 500:-/tentamen. För att betala, gör så här:

1. Ladda ner blankett ANMÄLAN TILL TENTAMEN genom att klicka här.
2. Skriv ut blanketten, fyll i den och skicka den med post till Vuxenutbildningen.
3. Sätt in 500kr på det bankgiro som finns i blanketten.

Denna avgift skall vara betald senast vid tentamenstillfället.

Vi tar emot studenter från en rad olika högskolor och universitet och har sedan en tid tillbaka ett samarbete med Karlstads universitet, Kemiska institutionen vid Umeå universitet och Mittuniversitet gällande tentamen för studenter där ifrån. För mer information kontakta Kristoffer Fredriksson.

 

Bilden visar Nitus årsmärke.

Foto: Nitus

  • Publicerat: 2016-10-21 av kristoffer.fredriksson@karlshamn.se
  • Etiketter: Lärcenter,Videokonferans,Distansstudier,Karlshamns lärcenter,Tentamen,Nitus,Lärcentra,Lärcentrum,tentamen,tenta,prov,kurs,utbildning,vuxenutbildning
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?