Framtidsmässan 2017

Plugg eller jobb - mässan som hjälper dig hitta vägen

Torsdagen den 9 Mars 2017 anordnar Karlshamns kommun, Olofströms kommun och Ronneby kommun tillsammans med Arbetsförmedlingen Framtidsmässa på Östra Piren. Mässan, som pågår mellan 08.30 och 15.00, fokuserar på att visa på de möjligheter som framtiden erbjuder i form av utbildning och arbete. Till Framtidsmässan 2017 kommer såväl högskolor, universitet, yrkeshögskolor och andra utbildningsanordnare samt arbetsgivare från Sverige och andra länder att bjudas in.Seminarieschema och monterskiss

Under Framtidsmässan kommer ett stort antal seminarium att hållas i salar i anslutning till mässhallen. För program, klicka här (Uppdaterades 170307. Med reservation för ändringar).

För att få en överblick över vart de olika utställarna är placerade i mässhallen, klicka här. Uppdaterad 170308. (med reservation för ändringar).


Gästföreläsare

Precis som till tidigare mässor så har vi till 2017 års upplaga av Framtidsmässan bjudit in gästföreläsare. Läs mer om dem genom att klicka på rubrikerna nedan:

Sofie Hallberg och Ida Höckerstrand - Tjejerna bakom ÅNGESTPODDEN

Victor Jivhed - Kreatör och kompis


Inspirationsföreläsning om att våga följa sina drömmar

Ångestpodden har på ganska kort tid väckt stor uppmärksamhet och de två tjejer som driver denna podcast kommer på Framtidsmässan 2017 att hålla två stycken 20 minuters föreläsningar. De skriver själva så här om sina föreläsningar:

Genom vårt föredrag på dagen vill vi informera och främst inspirera alla till att våga följa sina drömmar. Våga, testa och genomför! Vi vill också visa att så länge du tror tillräckligt mycket på din idé, så kommer alla du möter också göra det till slut. Vi berättar om hur Ångestpodden gick från idé på en tågresa till att vara vår största inkomstkälla idag, och om hur en liten idé kan bli så mycket mer än vad man kunde tänka sig från början.

  Till toppen


Inspirationsföreläsning av och med Viktor Jivhed

Victor Jivhed har många järn i elden och brinner för entreprenörskap, med grundandet av mobilappen Flickbid, starten av webbyrån WERC och en uppsjö av projekt i webbutveckling, event, design och copywriting under sitt företag Smocka Creative. Att sätta en titel blev svårt, vilket gjorde att Victor skapade sin egen yrkesroll - Kreatör och kompis.

På Framtidsmässan kommer Victor berätta om sin väg till entreprenörskapet via sin första musikfestival 2009, hur digitaliseringens framfart blev möjligheternas fönster för entreprenörskap under sin uppväxt och varför ordet "kompis" har blivit en fundamental filosofi i sitt skapande. Välkommen, kompis.


  Till toppen
  • Publicerat: 2017-03-08 av kristoffer.fredriksson@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?