Foto: Annette Sandberg

Christina Svensson är nominerad till White Guide Juniors utmärkelse Årets Måltidschef

2018-05-29 | Verka
Nöjda medarbetare ligger bakom nomineringen och vill på så vis lyfta fram sin chef och det fina arbete som görs inom Måltidsservice i Karlshamns kommun.

−  Mina medarbetare hade anmält mig till tävlingen i slutet av 2017. Men det visste inte jag förrän jag fick mail om att jag var nominerad för ca en månad sedan och i förra veckan fick jag mail om att juryn nu utsett mig som en av tio måltidschefer runt om i Sverige som har gått vidare i tävlingen och har chans att bli utsedd till årets måltidschef 2018. Det gör mig så glad och stolt, säger Christina Svensson, verksamhetschef för Måltidsservice.

Branschorganisationen White Guide Junior utser Årets Måltidschef i syfte att lyfta allt det goda som görs för offentliga måltider på förskolor, skolor och äldreboenden runt om i Sverige. Christina Svensson en av tio nominerade till årets utmärkelse.

Initiativtagarna premierar helhetstänk och samarbete kring de offentliga måltiderna. Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen.

Vad tror du ha varit avgörande för att just du har blivit nominerad?

−  För mig som chef så är laget oerhört viktigt. Vi vinner tillsammans, förbättrar tillsammans och når våra uppsatta mål tillsammans och jag hoppas att det är därför mina medarbetare nominerat mig. Att jag sedan har gått vidare är nog vårt breda arbete kring måltiden som helhet. Vi är noga med detaljerna och både jag och mina medarbetare är oerhört matintresserade! Vi producerar inte mat. Vi lagar mat till våra gäster. Det speglar ett förhållningssätt som jag tror är avgörande för att lyckas med att skapa en bra helhetsupplevelse kring måltiden med gästen i fokus.

− Omorganisationen vi har gjort i Måltidsservice som ska bidra till bättre arbetsmiljö och kortare kommunikationsvägar med en närhet till våra kunder och gäster samt beslutade riktlinjer och policy kring måltiden är två exempel på de förbättringsarbeten vi har gjort under 2017 och mycket ligger framför oss, säger Christina Svensson.

Totalt är drygt 200 förskolor, skolor och seniorboenden testade under det senaste året. Den 18 september är det dags för den stora prisutdelningen som sker i Eriksbergshallen i Göteborg. Karlshamn kommer att vara där och vi hoppas på det bästa.

  • Författare: Annette.sandberg@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?