Foto: Krisztina Andersson

Karlshamn med bland världsmetropoler i utbildning

2018-07-05 | Verka
Karlshamn kan sälla sig till raden av världsstäder när det gäller utbytesutbildning. Det är det tjeckiska utbildningsföretaget ITC som har valt att förlägga Erasmus+-program på Vägga vuxenutbildning i Karlshamn. Under en vecka har 16 lärare inom Europa deltagit i kursen som även genomförs i Barcelona, Prag, London och Helsingfors.

Det är utbytesstuderande lärare från sex europeiska länder som under en vecka har gästat Vägga vuxenutbildning i Karlshamn inom ramen för ett internationellt Erasmus+-program.

Det är första gången som kursen genomförs och för utbildningsföretaget ITC var det ett naturligt val att förlägga kursen i Karlshamn och Vägga vuxenutbildning, som enligt kursledaren Smriti Vasistha står sig väl mot världsstäderna. Hon lyfter den väl fungerande organisationen och studiemiljön vid Vägga vuxenutbildning som bärande faktorer.

– Vi har känt oss som en del i utbildningsmiljön på Vägga vuxenutbildning, säger Smriti Vasistha och ger tillsammans med kollegan och kurskoordinatorn Cyril Navrátil en stor eloge till Vägga vuxenutbildning för mottagande och förberedelserna inför kursen.

Erasmus+ är en del i det systematiska kvalitetsarbetet

Det är genom utbytesprogrammet Erasmus+ som Vägga vuxenutbildning i Karlshamn har kommit i kontakt med det tjeckiska utbildningsföretaget ITC som erbjuder lärare att delta i Erasmus+ kurser.

Under ledning av kurskoordinatorn Cyril Navrátil och kursledaren Smriti Vasistha, ITC, har de 16 lärarna deltagit i kursen ”The topic is Innovative Approaches to Teaching” som ska inspirera till nya innovativa metoder att lära ut i ett mångkulturellt skolsystem.. Kursen har innehållit såväl teoretiska som praktiska inslag och aktiviteter, bland annat har gruppen varit med på SFI-lektioner.

Erasmus+ är ett EU-program för internationellt samarbete och utbyte inom olika områden, däribland utbildning.

– Vi jobbar med Erasmus+-programmet som en del i vårt systematiska kvalitetsarbete, säger Maria Olsson Aasen, rektor på Vägga vuxenutbildning i Karlshamn.

 

Text: Krisztina Andersson

Bildtext: Lärare från Finland, Tyskland, Litauen, Spanien, Ungern och Estland har under en vecka deltagit i ett EU-finansierat utbytesprogram på Vägga vuxenutbildning i Karlshamn. Med på bild är även kursledaren Smriti Vasistha (trea från höger främre raden) och till höger om henne i bild rektor Maria Olsson Aasen, Vägga vuxenutbildning. Kurskoordinator Cyril Navrátil, tvåa från höger bakre raden.

  • Författare: leila.rudelius@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?