Foto: Maria Sköldqvist

Karlshamn får ny kulturchef

2018-01-03 | Verka
I mitten av mars 2018 tillträder Maria Sköldqvist som kultur- och bibliotekschef i Karlshamn.

Maria Sköldqvist kommer närmast från Försäkringskassan där hon har arbetat som enhetschef i Karlshamn sedan 2011 .

Maria har lång erfarenhet av ledarskap och verksamhetsutveckling både inom den offentliga och den privata sektorn. Hon har tidigare varit verksamhetschef inom Alviva AB.

− Vi är väldigt nöjda med vår rekrytering. Att leda och utveckla kultur- och biblioteksverksamheten är ett spännande uppdrag med många utmaningar. Vi har valt att prioritera lång erfarenhet och goda meriter inom ledarskap och verksamhetsutveckling framför spetskunskaper inom kultur- och biblioteksverksamhet. Spetskompetensen finns hos medarbetarna, säger Patrik Håkansson, chef för Utbildningsförvaltningen och Marias blivande chef.

Maria Sköldqvist beskriver sig själv som en jordnära person som också präglar hennes ledarskap och syn på utveckling.

− Det mänskliga mötet är för mig kultur. Uppdraget innebär i hög grad att skapa mötesplatser där människor kan dela upplevelser. Utveckling engagerar mig och viljan att ta till vara på alla de möjligheter som bland annat digitaliseringen erbjuder är en viktig del som intresserar mig mycket. Andra kulturers influenser är en annan spännande del som jag ser fram emot att få arbeta med, säger Maria Sköldqvist.

−Jag kommer att lägga mycket kraft på utvecklingen av en god arbetsmiljö där människor får växa med rätt förutsättningar. Jag kommer att gå in med öppna ögon och vara lyhörd.

  • Författare: annette.sandberg@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?