Foto: Krisztina Andersson

Korpadalens förskola är Årets kvalitetsarbetsplats

2018-04-12 | Verka
Korpadalens förskola i Asarum har utsetts till Årets kvalitetsarbetsplats i Karlshamns kommun 2017. Personalen överraskades rejält när en delegation bestående av Karlshamns politiska och kommunala ledning tillsammans med representanter från utbildningsförvaltningen kom för att dela ut utmärkelsen.

Personalen på Korpadalens förskola hade av förskolechefen Linda Johansson kallats in till vad de trodde skulle bli en arbetsplatsträff för att diskutera verksamheten, istället överraskades de av gratulationer till utnämningen, blommor, diplom och en värdecheck på totalt 22 000 kronor.

– Och vi som var rädda för att det handlade om att vår förskolechef skulle meddela att hon säger upp sig, jag har varit nedstämd hela dagen, var en av medarbetarnas spontana reaktion när hon och kollegorna tog emot beskedet om utnämningen.

Det var förskolechefen själv som hade ansökt om att få nominera arbetsplatsen till Årets kvalitetsarbetsplats.

– För att jag är stolt över det arbete ni gör och för vad ni bidrar med till verksamheten, sa Linda Johansson till medarbetarna.

På plats för att dela ut priset var kommunstyrelsens ordförande (S) Per-Ola Mattsson, Annika Westerlund, 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen, kommundirektören Daniel Wäppling, förvaltningschefen Patrik Håkansson, verksamhetschefen för kommunens förskolor Torsten Berg, och Ingeborg Braun, personalstrateg. 

Förskolechefen Linda Johansson, Korpadalens förskola, tog emot priset av kommunalrådet Per-Ola Mattsson.

Delas ut årligen

Utmärkelsen har delats ut varje år sedan 2008 men fram till 2015 med titeln Årets Arbetsplats. Från och med 2015 går utmärkelsen under namnet Årets Kvalitetsarbetsplats. Priset ska gå till en arbetsplats eller arbetsgrupp där verksamheten kännetecknas av goda resultat under det gångna året. Kriterierna för uppnådda goda resultat ska vara:

  • Att arbetsplatsen skapar mervärde för målgrupperna
  • Att arbetsplatsen utvecklar enhetens kvalitetsarbete
  • Att arbetsplatsen genomför uppdraget på ett utmärkande sätt med ständiga förbättringar
  • Att arbetsplatsen bidrar till utveckling av verksamheten
  • Att arbetsplatsen kännetecknas av arbetsglädje och delaktighet

Den utsedda arbetsplatsen belönas med 10 000 kronor plus 500 kronor per medarbetare. Pengarna ska användas till personalfrämjande insatser.

Motivering

I samband med utdelningen av priset på Korpadalens förskola, läste kommunalrådet Per-Ola Mattsson upp juryns motivering.

– Ni har genom att digitalisera det systematiska kvalitetsarbetet med utgångspunkt från barnens funderingar och intressen, förbättrat den pedagogiska verksamheten. Genom ert arbetssätt har ni ökat förmågan att analysera och därmed skapat mervärde för barnen. Utan ert engagemang och er lust till vidareutveckling hade detta inte varit möjligt. Ni är värdiga vinnare av utmärkelsen Årets kvalitetsarbetsplats 2017.

Den utsedda arbetsplatsen kommer att få medverka på höstens chefsdag för att närmare presentera verksamheten och hur man jobbar med kvalitetsarbetet. 

Tidigare vinnare har bland annat varit:

2016 – Vuxenutbildningen i Karlshamn

2015 – Korttidsverksamheten Puzz i Karlshamn

2014 – Demensboendena Opalen och Kristallen på Östralycke i Asarum

2013 – Norrevångsskolan i Mörrum

2012 – Bodestorpsskolan i Karlshamn

 

Text och foto: Krisztina Andersson

  • Författare: leila.rudelius@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?