Foto: Annette Sandberg

Ny vd på Kreativum

2018-05-31 | Verka
Nu är det klart, Mathias Roos från Region Blekinge tillträder tjänsten som vd på Kreativum den 1 september.

I mitten av april fattade bolagets styrelse beslut om att ge styrelsens ordförande Per-Ola Mattsson (S) tillsammans med ledamoten Magnus Gärdebring (M) i uppdrag att rekrytera en ny vd för Kreativum. Frågan gick till Mathias Roos som har tackat ja till uppdraget. Kreativums styrelse har nu beslutat att anställa Mathias Roos som VD för Kreativum.

−  Kreativum har en mycket spännande roll i samhället och jag är själv övertygad om att teknik och naturvetenskap är nyckeln till hållbarhet, säger tillträdande vd Mathias Roos. Så verksamheten lockade mig och efter att jag blivit tillfrågad och fått mer information om ägaren samt styrelsens riktning för verksamheten, kände jag starkt att min egen bakgrund och profil kan vara till stor nytta för Kreativums utveckling och verksamhetens roll regionalt. 

Mathias Roos är 36 år, bor i Gredeby i Karlskrona kommun och arbetar sedan 2010 på Region Blekinge, senast som enhetschef med ansvar för bland annat regionala samverkansprocesser och framtagande av strategier kopplade till regional utveckling. Den 1 september lämnar han Region Blekinge och tillträder tjänsten som vd på Kreativum.

− Inledningsvis kommer jag att fokusera på att hitta balansen mellan kort- och långsiktiga utvecklingsbehov och att skapa nytt samtidigt som vi måste ta vara på de bra delar som nuvarande och tidigare medarbetare har byggt upp. Jag tror starkt på att försöka ge varje enskild medarbetare så bra förutsättningar som möjligt för att sköta sitt jobb och jobba utifrån sina egna drivkrafter, säger Mathias Roos.

Kreativum är ett aktiebolag med 12 medarbetare som sedan i maj 1999 bedriver utbildning och utställningsverksamhet med syftet att öka kunskapen och intresset för naturvetenskap, teknik, matematik och entreprenörskap. Fram till i slutet av 2017 ägdes bolaget av föreningen Kreativt & Tekniskt Forum Blekinge. I december 2017, efter överenskommelse med föreningen, beslutade kommunfullmäktige i Karlshamn att köpa Kreativum för att tillsammans med näringsliv, kommuner och regioner inom arbetsmarknadsregionen möjliggöra en fortsatt utveckling. Tidigare vd Christina Ivarsson lämnade sitt uppdrag den 1 maj år.

  • Författare: Annette.sandberg@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?