Foto: Daniel Lenneér

Österslättelever gör miljöspel

2016-05-13 | Verka
Österslättelever som går i sjunde klass och läser den digitala profilen gör just nu datorspel till Världsnaturfonden. Dessa spel kommer att visas upp på Creative Coast Festival på Piren nästa vecka och där synas tillsammans med den riktiga spelbranschen.

Österslättelever som går i sjunde klass och läser den digitala profilen, elevens val: Spelutveckling - ett alternativ till musik- och idrottsprofilerna - gör just nu datorspel till Världsnaturfonden.
- Eleverna får lära sig om spelutvecklingens alla delar. Programmering, speldesign, animering, ljud... Vi är inte själva experter på allt detta, men vi tar in gästlärare och studenter från BTH i kursen där det behövs, säger läraren Adam Åberg Världsnaturfondens arbete är att värna om djur och miljö och det är också temat på de spel som eleverna tar fram. "Hållbar ekologisk utveckling" har varit det tema som håller samman spelen.
Adam Åberg är SO-lärare också men trivs i rollen som spelutvecklingslärare.
- Vi kombinerar teori och praktiskt arbete, säger han. Vi pratar de teoretiska bitarna på SO-lektionerna och sedan gör eleverna spel med de kunskaperna i bakhuvudet.

Spelen som eleverna gjort kommer att visas upp på den digitala festivalen Creative Coast Festival på Netport, Piren den 16-17 maj. Där kommer man att visa upp spelen för allmänheten och synas tillsammans med den riktiga spelbranschen. Senare kommer spelen att publiceras på Panda Planet, Världsnaturfondens barninriktade webbsida. Den digitala profilen med spelutveckling är populär. Nu går sexton elever den digitala profilen, men nästa år vill hela tjugoåtta elever börja kursen.

  • Författare: daniel.lenneer@karlshamn.se
  • Etiketter: Österslättsskolan spelutveckling Datorspel Digital profil
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?