Foto: Marianne Westerberg

Per-Ove är årets landsbygdseldsjäl

2017-09-04 | Verka
Karlshamns Landsbygdsråd delar i år ut ett stipendie till Årets eldsjäl på landsbygden i Karlshamns kommun. Årets pris gick till till Per-Ove Olsson, en verklig eldsjäl i Nissagårdens hembygdsförening. Utdelare var Marco Gustavsson, Landsbygdssamordnare.

Årets eldsjäl på landsbygden är ett nytt stipendie som Karlshamns Landsbygdsråd delar ut. Stipendiet går till en enskild person eller till en organisation som med stort engagemang, initiativrikedom och strävan har arbetat ideellt för att utveckla landsbygden i Karlshamns kommun.

Stipendiet gick till Per-Ove Olsson, boende i Öjamåla och verksam i Nissagårdens hembygdsförening, Slänsmåla. Stipendiet är, utöver äran, 10 000 kronor.
Det delades ut på Nissagården i Ringamåla. söndagen 3 september.

Per-Ove blev glatt överraskad över utmärkelsen. Han är en person som arbetar i det dolda och han hade verkligen inte förväntat sig att bli uppmärksammad på det här sättet. 

Karlshamns Landsbygdsråd motivering:

"Per-Ove har vigt sitt liv åt att främja och utveckla Ringamåla hembygdsförening. Han har alltid ställt upp och hjälpt andra föreningar med deras arrangemang och varit ett föredöme för många. Per-Ove har en gedigen kunskap om hur gammalt lantbruksarbete fungerar och glatt visar upp hur det gick till förr och lär ut på slåtterdagen i Ihre varje år.
Per-Ove har hjälpt många personer genom åren att leta reda på gamla släktingar och var de bott. Han är en stor stöttepelare för många föreningar och personer i Ringamåla."

  • Författare: daniel.lenneer@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?