Foto: Daniel Lenneér

Välbesökt sommarjobbsmässa på Lokstallarna!

2019-01-24 | Verka
Mitt i den kalla vintern är det plötsligt dags att tänka på sommaren en stund. För tredje året i rad arrangerades Sommarjobbsmässan, i år den 23 januari på Lokstallarna. Även i år var mässan intensiv och mycket välbesökt.

Den 23 januari arrangerades Sommarjobbsmässan på Lokstallarna i Karlshamn. 33 utställare, företag och organisationer som alla anställer sommarjobbare, hade bord och montrar för att presentera sig. Tillsammans med hundratals ungdomar och andra nyfikna besökare fylldes snart lokalerna.

Sommarjobbsmässan är en "mini-mässa" där allt händer under två timmar på eftermiddagen, kl 15-17. En kvart efter öppning är lokalerna fulla med folk. Det är tydligt att många är intresserade av ett jobb till sommaren.- Det är en väldigt koncentrerad mässa, säger Agneta Andersson, studie- och yrkesvägledare Vuxenutbildningen. Det finns såklart både för och nackdelar med det. Vi testar det här upplägget på Sommarjobbsmässan och har en mer traditionell heldagsmässa med Framtidsmässan i mars (i år den 7 mars) istället. Att mässan pågår två timmar gör att det blir mer en "rush" både för besökarna och utställarna.
Navigatorcentrum har även arrangerat ett "get ready-event" 16 januari inför sommarjobbsmässan., då man pratade om sommarjobb och slipade sina CV. 

Det är tredje gången man arrangerar sommarjobbsmässan och första gången man är i Lokstallarna. Tidigare har man varit på Netport/Piren. Arrangerade gjorde Karlshamns kommun Vuxenutbildningen, Navigatorcentrum och Arbetsförmdlingen i samarbete.

  • Författare: daniel.lenneer@karlshamn.se
  • Etiketter: sommarjobbsmässa sommarjobb
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?