Foto: Mathias Wijk

Brev från den nye näringslivschefen

2017-11-24 |
Mathias Wijk heter kommunens nye näringslivschef sedan den 1 november i år. Läs hans presentation i ett personligt brev om sig själv och tankar om det framtida näringslivsarbetet.

Hej!

Mathias Wijk heter jag och är ny näringslivschef i Karlshamns kommun sedan den 1 november i år. Jag tänkte ta tillfället i akt och kort presentera mig, men också be dig som företagare om lite hjälp!

Jag är 44 år gammal och från Karlskrona, där jag jobbat som med näringslivsfrågor de senaste 9 åren. Dessförinnan som projekt och verksamhetsutvecklare på Arbetsförmedlingens huvudkontor i Stockholm. Är en något förlegad idrottsman med ett antal olika medaljer i bagaget i bl.a volleyboll. Borde träna mer än jag hinner med, men det blir nog i alla fall Kustjagaren i Karlskrona och Swimrum i Karlshamn till sommaren, om allt går som det ska. Jag bor i Lyckeby med mina 2 barn och pendlar till vackra Karlshamn varje dag, en halvtimme med förberedelse inför dagen och sen en halvtimmes nedkoppling på vägen hem.

Min målsättning är nu Karlshamn ska utvecklas och växa ur lite olika perspektiv, men det kan jag inte lösa själv utan det måste vi på Näringslivsenheten och alla andra göra tillsammans och jag kommer inte att godta att någon säger, ”det går inte”, för då får du direkt en motfråga från mig i så fall, som lyder: Okej, jag vet att det inte går, men om det gick, hur skulle vi göra då?

Det finns 3 ord som betyder extra mycket för mig såväl privat och i arbetslivet! Dessa ord kommer du säkert att höra mig prata om framöver. Det är orden VILL, GÖRA och VARA och jag kan berätta mer över en kopp kaffe eller lunch, om varför dessa ord är viktiga!

Vi på Näringslivsenheten kommer att fokusera på ett antal områden framöver, där vi tänker lägga mycket tid och kraft.

  • Vi kommer att satsa hårt på det befintliga näringslivet i hela Karlshamn, dels genom att nyanställa en näringslivsutvecklare till, men också genom en ökad dialog och kommunikation med ett klart syfte att underlätta för dig som företagare i din kontakt med kommunen, bl.a återinför vi ”Företagslotsen” i en ny skepnad under 2018.
  • Vi kommer att satsa mer och fokusera på att locka nya företag till Karlshamn genom en ökad dialog med det befintliga näringslivet och i samarbete med bl.a Netport m.fl, samt att vi ska utveckla samarbetet med alla fastighets-/markägare i kommunen.

För dig som är fastighets- och/eller markägare ber jag dig speciellt om ett ökat samarbete, så att vi får vetskap om dina vakanser. Vårt kommande fokus på investeringsfrämjande arbete för att få staden att växa grundas i vad vi vet om vakanserna.

För dig som företagare i övrigt ber jag dig öppna dialogen med oss, så vi kan utveckla vår service till dig.

För att vi ska lyckas behöver vi jobba mer tillsammans, så att företagsklimatet stärks och skapar förutsättning för fler etableringar och att fler människor vill leva, bo och verka i Karlshamn. Allt hänger liksom ihop, ingen kan göra det ensam utan kraften sitter i ökad dialog och gemensamt slit tillsammans. Frågan är bara vad vi vill, vad vi ska göra för att nå det vi vill och hur vi ska förhålla oss eller agera för att kunna göra och nå det vi vill. Enkelt eller hur?

Välkommen att höra av dig till mig eller oss på Näringslivsenheten via mail eller telefon!

Telefon: 0454-815 00 E-post: naringsliv@karlshamn.se

Med vänliga hälsningar,

Mathias Wijk

  • Författare: leila.rudelius@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?