Foto: Leila Rudelius. Bildtext: Ulrika Nordén Johansson, Jonas Persson (Evomatic), Theresia Bergdahl, Annika Westerlund (s) och Fredrik Gummesson.

Evomatic etablerar sig i Stilleryd

2016-04-28 |
Det Karlshamnsbaserade automationsbolaget Evomatic AB ska bygga nytt i Stilleryd för att kunna fortsätta expandera. Företaget har köpt 7000 kvadratmeter mark för drygt 800 000 kronor av Karlshamns kommun. En efterlängtad och välkommen etablering.

Karlshamns kommun har i drygt 15 år försökt att locka företag att etablera sig i Stillerydsområdet, men det har gått trögt. Fram tills nu.

– Det känns som att proppen äntligen gått ur, allt arbete som många lagt ner under lång tid har äntligen gett resultat. Jag är jätteglad över att förfrågningarna har ökat det senaste året och att vi har ett köpeavtal i hamn med Evomatic. Vi hoppas att etableringen ska öppna upp för fler, säger Theresia Bergdahl, projektledare för Logistik Karlshamn.

Näringslivsutvecklaren Fredrik Gummesson håller med.

– Jag vet inte hur många timmar jag lagt ner för att få detta avtal i hamn, så det känns såklart jättebra nu!

Visionen är att Stilleryd ska bli ett logistikcentrum med 500 arbetstillfällen och att både mindre och större företag ska finnas i området där kommunen de senaste åren satsat på en ny kombiterminal, bangård, elektrifiering av järnvägsspåren vid hamnen och en utbyggnad av vägar, vatten- och avloppsledningsnät.

– Vi valde att etablera oss i Stilleryd för att det är ett intressant industriområde där vi tror det kommer hända mycket framöver, och vi är ju en verksamhet som både behöver många kontor, en rätt så stor industriyta och som har många transporter så vi tycker etableringen här passar oss perfekt, säger Jonas Persson, vd på Evomatic.

Evomatic har köpt tre tomter av kommunen och redan sålt de nuvarande lokalerna med kontor på Nymöllevägen och industrilokaler på Gröna vägen i Karlshamn. De två företagsadresserna är ännu en anledning till att de väljer att flytta – för att få ihop och kunna visa upp en komplett verksamhet på en adress.

– Vi har haft en väldigt hög orderingång den sista tiden och vi tror det kommer stärka den långsiktigheten om vi finns på en adress. Vi vill profilera oss som ett långsiktigt automationsbolag.

Bra samarbete med kommunen

Jonas vill poängtera det goda samarbetet med kommunen och då speciellt avdelningen för tillväxt och utveckling.

– De var på bollen direkt och vi har haft en rak dialog och fått en väldigt bra och snabb respons, handläggning och man har svarat snabbt på våra frågor. Vi är väldigt nöjda!

Evomatic har idag 55 anställda och bygger för att kunna bli 65-70 anställda om några år.

– Nybygget är en väldigt stor satsning för företaget som vi verkligen tror på, avslutar Jonas Persson.

  • Författare: leila.rudelius@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?