Foto: Mathias Wijk, tillträdande näringslivschef i Karlshamns kommun

Karlshamns företagsklimat under lupp i höst

2017-09-26 |
Företagsklimatet i Karlshamn hamnar långt ner på Svenskt Näringslivs företagsranking som presenterades idag − Under hösten kommer vi att ta reda på mer konkret vad näringslivet är missnöjda med för att kunna förbättra oss och vända trenden, säger kommunstyrelsens ordförande, Per-Ola Mattsson (S).

Under dagens Näringslivslunch i Karlshamn presenterade Carina Centrén från Svenskt Näringsliv resultatet från årets företagsranking där Karlshamn ligger på plats 263.

− Det är givetvis inte en placering som vi är nöjda med. Vi vill veta mer om vad man är missnöjd med för att kunna förbättra oss. Detta kommer vi att ta reda på under hösten säger Per-Ola Mattsson.

Mathias Wijk som inom kort tillträder som näringslivschef i Karlshamn ser fram emot att ta sig an utmaningen att vända trenden.

− Mer fakta behövs och framförallt behöver vi öppna upp för dialog med våra företagare. Jag välkomnar Per-Ola Mattssons förslag till att samla in konkret fakta för att på djupet förstå vad kommunen behöver prioritera, säger Mathias Wijk.

 

Om rankingen

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 2017 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under perioden januari-april 2017 och ytterligare en tredjedel statistik från SCB och UC.

Här kan du ta del av hela rankingen

  • Författare: Annette.sandberg@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?