Foto: Leila Rudelius. Fr.v: Henrik Kördel, Karin Strindgård, Annica Hammar, Kerstin Abrahamsson Nensén, Jesper Carlsson. Sittande fr.v: Ludvig Karlsson, Kornelia Partanen och Linn Thomasson.

Stort intresse för Kan-galan

2016-12-06 |
Årets Kan-gala röner, liksom föregående år, stort intresse. De 300 exklusiva biljetterna går åt som smör i solsken. Detta trots att artister och pristagare är hemliga fram till galakvällen.

Karlshamns näringslivsgala Kan sker i ett lokalt samarbete mellan olika parter i syfte att kommunen ska  ha ett gott näringslivsklimat och få upp ett större intresse för företagandet i stort och smått. Idag presenterade representanter från styrgruppen för årets KAN-gala upplägget under en pressträff vid en av huvudsponsorernas anläggning, Carltne Bil. 

 –  Det är verkligen jättekul att återigen få vara med att göra det och att så många ser värdet i galan, både sponsorer, besökare och inblandade. Det är inte bara en trevlig kväll då främst företagare möts och prisas, utan arrangemanget skapar en ”vi-känsla” och ger framtidstro, säger projektledare för arrangemanget, Karin Strindgård från Centrumföreningen och Annica Hammar från Karlshamns kommuns avdelning för tillväxt och utveckling.

Sedan de 300 biljetterna släpptes för någon dag sedan har de sålt som smör i solsken.

–  De senaste åren har vi haft fullbokat och en kölista, men vi kommer inte att släppa fler biljetter eftersom lokalen i Bellevueparken inte tar in fler, säger Annica Hammar.

–  Och så vill vi hålla det exklusivt, säger Henrik Kördel, VD på Sparbanken - som är den andra huvudsponsorn.

Sex priser delas ut

Under Kan-galan lyfts händelser under 2016 och sex priser delas ut: Gilla Karlshamn, Årets företagare, Stadsbyggnadspriset, Årets butik, Årets nyföretagare och Netport science park priset.

–  Alla våra 90 medlemmar kan ge förslag på värdiga pristagare som har agerat innovativt och framtidsinriktat, sedan väljer styrelsen ut en vinnare, säger Kerstin Abrahamsson Nensén, från NetPort som både är arrangör och sponsor.  

Alla medlemmar kan nominera kandidater till Gilla Karlshamn priset och alla som vill kan nominera till Årets företagare. I år är det 30 företagare som nominerats till Årets företagarpris. Den som utses till Årets företagare i Karlshamn går vidare till regionfinal och eventuellt till riksfinal.

–  För några år sedan blev Mattias Nygren från Karlshamnsföretaget Tarsier Studio årets företagare i Sverige, vilket visar vilken potential detta pris har, säger Jesper Carlsson, VD för Carltne Bil och styrelseledamot i Företagarna i Karlshamn.

–  Priserna skapar engagemang, inte minst vad gäller Stadsbyggnadspriset där invånarna fått nominera kandidater, säger  Annica Hammar.

Stadsbyggnadspriset delas ut för andra året och har ett lite annat upplägg i år med två finalister, varav vinnaren utses på galan. Kan-galan arrangeras av Karlshamns kommun, Centrumföreningen, Fastighetsägarna, NetPort, Företagarna och Nyföretagarcentrum i samarbete med sex övriga lokala sponsorer.

– Vi har en budget på 450 tusen kronor och är inget vinstdrivande projekt utan ska gå plus minus noll, säger Annica och Karin .

Gymnasieelever hjälper till under galan

Till sin hjälp under galan har arrangörerna gymnasieelever från Väggaskolan som man samarbetat med sedan start. Kornelia Partanen och Ludvig Karlsson går sista året på Hotell och turismprogrammet på Väggaskolan. Detta är tredje året de är med och hjälper till med galan.  

–  Vi gör allt från att ta fram dukar, är värdar vid ingången, sköter fotograferingen, dekorerar, fixar goodiebags och hjälper eleverna från Väggas Restaurang och livsmedelsprogram inför serveringen, säger Ludvig.

–  Det är en bra erfarenhet att ha på sitt CV när man söker jobb framöver, och så har vi en kurs som heter Evenemang vilket med detta arbete även ger en praktisk dimension till det teoretiska skolarbetet, säger Kornelia.

Förra året erbjöds specialskjuts till och från galan i Carltnes Bils nya bilar, och eftersom det blev så uppskattat blir det en repris i år.

–  Vi vill på detta sätt förgylla kvällen för besökarna men också ge tillbaka till kommunen för detta fina initiativ och så är det ju bra marknadsföring för oss också, säger Jesper Carlsson.

Vem som ska vara konferencier och vilken underhållning som ska bjudas är fortfarande hemligt fram tills galakvällen. Syftet med Kan-galan, som nu ses som en tradition efter fyra år, är att skapa gemenskap, bygga broar och utvidga nätverken, menar arrangörerna.

Kan-galan är öppen för alla och biljetter kan köpas på evenemangets webbsida, kangalan.se.

  • Författare: leila.rudelius@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?