Foto: Leila Rudelius

Utomhuskontoret på Tjärö är årets hetaste

2018-08-27 |
Många startade arbetsveckan med att flytta ut kontoret till skärgården och Tjärö. Fram tills onsdag kan vem som helst ta med sig sin dator och jobba från det utomhuskontor som Karlshamns kommun, NetPort Science Park och Region Blekinge i samarbete med Tjärö Drift inrättat. Trots det lite kylslagna vädret var alla överens om att detta är årets hetaste kontor.

Det var ett tjugotal personer från olika organisationer, verksamheter och företag som via båten från Järnavik tog sig ut till Tjärö under måndagen. Detta för att få en annorlunda arbetsdag med nya kollegor.

–  Forskningen säger att vi både blir friskare och mer kreativa om vi jobbar utomhus på andra platser än vi är vana vid, säger Lotta Johansson, projektutvecklare och kommunikatör på NetPort Science Park i Karlshamn.

Fenomenalt initiativ som skapar möjligheter 

Trots det lite kylslagna vädret var det bara idel glada miner bland de som slagit sig ner med sin laptop i solstolar eller på någon av utomhusbänkarna på restaurangbryggan.

–  Detta är ett fenomenalt initiativ som ger möjlighet till att jobba och nätverka i en härlig miljö, säger programmeringskonsulten David Eriksson.

En hel grupp från BTH hade förlagt sin arbetsdag på den populära ön där PLX festivalen startar om några dagar.

–  Det är härligt att komma bort från den normala arbetsmiljön, speciellt nu när det ska planeras inför att studenterna anländer nästa vecka. Här på ön blir man inte störd på samma vis och får mer gjort, säger Jonas Svegland, universitetsadjunkt på BTH.

Ett fast kontor är förlegat

Alla var överens om att det är viktigt att ha alternativa arbetsplatser och att inte vara bundna till ett kontor alla dagar i veckan.

–  Inget låser längre fast oss i ett kontor. Bara man har uppkoppling så kan man jobba var som helst, säger Anna Deutgen, projektledare för Gilla Karlshamn.

Fler utomhuskontor ska skapas framöver

Initiativtagarna vet redan att utomhuskontoret kommer att besökas av minst ett 50-tal personer fram till onsdag och har redan planer på att utvidga konceptet.

–  Vi kommer att jobba på att få till fler Co-working space, som är ett vanligt kontor där flera personer och företag kan arbeta, i Karlshamn framöver. Detta på Tjärö är öppen för alla vare sig man jobbar i näringslivet, offentlig sektor eller bara är nyfiken på konceptet, säger Lotta. 

Utomhuskontoret på Tjärö är öppet fram till onsdag (29/8) mellan klockan 9-16.

Välkomna!

 Foton: Leila Rudelius och Lotta Johansson

  • Författare: leila.rudelius@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?