Konserter

Här presenteras Östersjöfestivalens konsertartister 2016 efterhand som de bokas:

Onsdag

Torgscenen

Årets tjuvstart av Östersjöfestivalen på onsdagskvällen kör igång musikfesten ordentligt med tre konserter!

Biljetter till konserten kan köpas via Ticketmaster, Turistbyrån i Karlshamn eller med Swish/kontanter i entrén på konsertkvällen. Biljettpris är 150 kronor. Barn under 12 år går in gratis i målsmans sällskap.

ca 19.00   Torget stängs
ca 19.15   Insläpp
ca 20.00 Måns Zelmerlöw
ca 21.30 Hardcore Superstar
ca 23.00 Rebecca & Fiona 

 

20.00 Måns Zelmerlöw

Östersjöfestivalen 2016 inleds med Eurovisionvinnaren Måns Zelmerlöw. Måns fick sitt internationella genombrott med låten ”Heroes” när vann han en jordskredsseger i Eurovision Song Contest 2015. Klockan 20:00 onsdagen den 20 juli kliver han upp på torgscenen. 

Måns Zelmerlöw debuterade 2007 i Melodifestivalen med låten Cara Mia. 2009 var han tillbaka med ”Hope and Glory” och året därefter ledde han programmet tillsammans med Christine Meltzer och Dolph Lundgren. Som artist har Måns deltagit i bland annat Idol, Melodifestivalen och Så ska det låta. Han har varit programledare för både Sommarkrysset, Melodifestivalen och Allsång på Skansen och är även en framgångsrik låtskrivare.

Under hösten 2015 släppte han sitt senaste album "Perfectly Damaged" som bland annat innehåller hitlåten "Should've gone home".

Ca 21.30 Hardcore Superstar

Hardcore Superstar är ett svenskt hårdrocksband från Göteborg som bildades 1997. Debutalbumet ”It’s Only Rock ’N’ Roll” gavs ut 1998. Hardcore Superstar Europaturnerade förra året och deras tionde album ”HCSS” släpptes våren 2015.

Det triggade medlemmarna att söka sig tillbaka till sina rötter med samma lust, hunger och ungdomliga längtan över att ta över världen som fanns i deras hjärtan då. ”HCSS” är en rå platta som plockar fram det som är Hardcore Superstars signum av ösig sleaze och röjig partyrock. De har även vunnit mark genom singeln ”Touch the sky” med dancehall-sångerskan Etzia.

Ca 23.00 Rebecca & Fiona

Rebecca & Fiona är en svensk discjockeyduo bestående av Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick. Under de senaste åren har duons framgångar inom genren varit enorma med hits som "Bullets", "Jane Doe" och "Sayonara". Den 20 juli kommer de till Östersjöfestivalen för att få hela torget att dansa.

Duon lade grunden till sin karriär på Electronic dance music-scenen med sin första singel ”Luminary Ones”, som släpptes 2010. Succén som följde var ett faktum och ledde till bland annat en förbandsturné med Robyn samma år. Rebecca & Fiona har turnerat världen över och spelat på festivaler som Electric Daisy Carnival, Beyond Wonderland och Tomorrowland. 2011 släppte de sitt debutalbum ”I Love You, Man!”. De vann en Grammis i kategorin Bästa Elektro/Dans år 2011 och slog storheter som Swedish House Mafia och Avicii i samma kategori 2014 med sitt andra kritikerrosade album ”Beauty Is Pain”.
På RCA Records, där de är signade, har Rebecca & Fiona lyckats förfina sitt sound och skriva medryckande låtar som hämtar sin inspiration i allt från ren pop till punk, indierock och dansmusik. De gör fortfarande dansgolvsvänlig musik, men deras tunga beats och klubbiga sound har nu stöpts i en form av en något mer klassisk pop. Tjejerna har skrivit de flesta av låtarna till kommande skivan på egen hand. Rebecca & Fiona’s första fingervisning om vad som komma skall är deras nya singel ”Sayonara”.

 

Torsdag

Torgscenen

Invigningskonsert med

Philip Jalmelid, Gunilla Backman och Karlshamn Wind Orchestra

Den 21 juli kan publiken förvänta sig allt från Sinatra till musikallåtar när den symfoniska blåsorkestern Karlshamn Wind Orchestra och de välkända musikalartisterna Gunilla Backman och Philip Jalmelid bjuder publiken på festivalens invigningskonsert. 

Gunilla Backman är mest känd för rollen som Donna i den svenska uppsättningen av Mamma Mia! där landets musikalälskare fick upp ögonen för henne, för vilken hon belönades med en Guldmask i kategorin bästa kvinnliga huvudroll. Musik och teater har varit i centrum under hela Gunilla Backmans uppväxt och idag är hon en av Sveriges mest erfarna musikalartister. På teaterscenen har Gunilla gestaltat huvudroller i både Sverige, Tyskland och på West End i London i musikaler som West Side Story, Les Misérables, Miss Saigon, Sunset Boulevard, Chess och Garbo the Musical. Gunilla kommer att spela sin Barbra Streisand-hyllning på Stockholms Stadsteater under augusti och september i höst och därefter ses i ”La Cage aux Folles” på Uppsala Stadsteater.

Philip Jalmelid är aktuell i rollen som Javert i Wermland Operas uppsättning av les Misèrables som bygger på Victor Hugos episka roman Samhällets Olycksbarn. Philip sågs under 2015 i rollen som Karl-Oscar i ”Kristina Från Duvemåla”, en konsertföreställning baserad på musikalen med samma namn skriven av Benny Andersson och Björn Ulvaeus, och i rollen som Anatolij i ”Chess in Concert”, en konsertföreställning baserad på musikalen ”Chess” skriven av Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Tim Rice.

Blåsorkestern Karlshamn Wind Orchestra är sammansatt av den frilansande dirigenten Martin Arpåker och gruppen består av professionella musiker med koppling till Karlshamn och Blekinge. Flertalet i orkestern är utflyttade karlshamnare med ett förflutet inom Karlshamns musikskola. Konserten ges i samarbete med Länsstyrelsen i Blekinge län.

 

Fredag

Torgscenen

17.00 Isa Tengblad

Melodifestivalstjärnan Isa Tengblad kommer till årets Östersjöfestival. I samband med finalen av Svensktoppen nästa den 22 juli gästar hon torgscenen och bjuder på en konsert.

Det var i Melodifestivalen 2015 hon fick sitt stora genombrott med låten ”Don´t stop” och blev en av finalisterna som gjorde upp om segern. Låten har nu spelats nästan sju miljoner gånger bara på Spotify. I år var hon tillbaka i Melodifestivalen igen, denna gången med 
”I will wait”.

När finalen av Svensktoppen nästa drar igång på stora scenen på torget i Karlshamn klockan 15.30 kommer Isa att bjuda på två låtar och sedan återvänder hon klockan 17.00 för en hel konsert.

Mr.Sipp

Fredagen den 22 juli kommer den amerikanska bluesartisten Mr. Sipp till Östersjöfestivalen. Mr. Sipp kallas även för ”The Mississippi Blues Child” och bjuder på unikt sound med inspiration från både BB King och James Brown. Mr. Sipp har under de senaste åren utvecklats till en ultimat underhållare som behärskar både gitarr, sång och låtskrivande. Under 2015 vann Mr. Sipp flera priser för sitt senaste album ”The Mississippi Blues Child”. 2014 hade han även en roll i filmen ”Get On Up” som handlar om James Browns liv. 

 

Lördag

Torgscenen

Nisse Hellberg med band

Den skånska musikern Nisse Hellberg, känd sångare i Wilmer X, kommer att gästspela under lördagskvällens Baltic Song Contest.

– Jag bokade Nisse Hellberg när jag började som festivalamiral för Östersjöfestivalen en gång för länge sedan, och nu knyter jag ihop säcken genom att ha lyckats boka honom till min sista festival, säger Conny Nilsson som kommer att gå i pension våren 2017.

  • Publicerat: 2016-07-20 av caroline.kideback@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?