Foto: Daniel Lenneér

Nisse Hellberg rundar av med rock

2016-07-24 |
Nisse Hellberg sluter en cirkel när han rundade av årets Östersjöfestival på stora torgscenen med rock som pausunderhållning i sluttampen av Baltic Song Contest. Det är "en ny Nisse". Istället för Wilmer Xs åttiotal har han sadlat om till gungig rockabillyrock.

Nisse Hellberg har hängt med länge i svenska musikliv sedan han debuterade med Wilmer X (då under annat snuskigare namn) i "punkens år" 1977. Två gånger tidigare har han spelat på Östersjöfestivalen, då med Wilmer X.

Ikväll, tredje gången gillt, kom han med sitt rockabillyband och blandade nytt och gammalt från en lång och het artistkarriär. Spelningen utgör pausunderhållning modell längre i sluttampen av Baltic Song Contest. Publiken har tid att rösta i kvällens musiktävling under tiden. Sedan ska resultatet sammanställas.För festivalamiral Conny Nilsson sluter Hellbergs scennärvaro en cirkel.
– Jag bokade Nisse Hellberg när jag började som festivalamiral för Östersjöfestivalen en gång i tiden. Nu sluter knyter jag ihop säcken genom att ha honom även på min sista festival, säger Conny Nilsson som kommer att gå i pension efter årets festival.


  • Författare: daniel.lenneer@karlshamn.se
  • Etiketter:
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?