ONSDAG 20 JULI

Klicka på länkarna nedan för att hitta mer information om dagens programpunkter.

 

Kulturkvarteren
Övriga programpunkter 20 juli 

TORGSCENEN

Årets tjuvstart av Östersjöfestivalen på onsdagskvällen kör igång musikfesten ordentligt med tre konserter!

Biljetter till konserten kan köpas via Ticketmaster, Turistbyrån i Karlshamn eller med Swish/kontanter i entrén på konsertkvällen. Biljettpris är 150 kronor. Barn under 12 år går in gratis i målsmans sällskap.

ca 19.00   Torget stängs
ca 19.15   Insläpp
ca 20.00  Måns Zelmerlöw
ca 21.30  Hardcore Superstar
ca 23.00  Rebecca & Fiona 

20.00: Måns Zelmerlöw

Östersjöfestivalen 2016 inleds med Eurovisionvinnaren Måns Zelmerlöw. Måns fick sitt internationella genombrott med låten ”Heroes” när vann han en jordskredsseger i Eurovision Song Contest 2015. Klockan 20:00 onsdagen den 20 juli kliver han upp på torgscenen. 

Måns Zelmerlöw debuterade 2007 i Melodifestivalen med låten Cara Mia. 2009 var han tillbaka med ”Hope and Glory” och året därefter ledde han programmet tillsammans med Christine Meltzer och Dolph Lundgren. Som artist har Måns deltagit i bland annat Idol, Melodifestivalen och Så ska det låta. Han har varit programledare för både Sommarkrysset, Melodifestivalen och Allsång på Skansen och är även en framgångsrik låtskrivare.

Under hösten 2015 släppte han sitt senaste album "Perfectly Damaged" som bland annat innehåller hitlåten "Should've gone home".

 

21.30 cirka: Hardcore Superstar

Hardcore Superstar är ett svenskt hårdrocksband från Göteborg som bildades 1997. Debutalbumet ”It’s Only Rock ’N’ Roll” gavs ut 1998. Hardcore Superstar Europaturnerade förra året och deras tionde album ”HCSS” släpptes våren 2015.

Det triggade medlemmarna att söka sig tillbaka till sina rötter med samma lust, hunger och ungdomliga längtan över att ta över världen som fanns i deras hjärtan då. ”HCSS” är en rå platta som plockar fram det som är Hardcore Superstars signum av ösig sleaze och röjig partyrock. De har även vunnit mark genom singeln ”Touch the sky” med dancehall-sångerskan Etzia.

 

23.00 cirka: Rebecca & Fiona

Rebecca & Fiona är en svensk discjockeyduo bestående av Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick. Under de senaste åren har duons framgångar inom genren varit enorma med hits som "Bullets", "Jane Doe" och "Sayonara". Den 20 juli kommer de till Östersjöfestivalen för att få hela torget att dansa.

Duon lade grunden till sin karriär på Electronic dance music-scenen med sin första singel ”Luminary Ones”, som släpptes 2010. Succén som följde var ett faktum och ledde till bland annat en förbandsturné med Robyn samma år. Rebecca & Fiona har turnerat världen över och spelat på festivaler som Electric Daisy Carnival, Beyond Wonderland och Tomorrowland. 2011 släppte de sitt debutalbum ”I Love You, Man!”. De vann en Grammis i kategorin Bästa Elektro/Dans år 2011 och slog storheter som Swedish House Mafia och Avicii i samma kategori 2014 med sitt andra kritikerrosade album ”Beauty Is Pain”.
På RCA Records, där de är signade, har Rebecca & Fiona lyckats förfina sitt sound och skriva medryckande låtar som hämtar sin inspiration i allt från ren pop till punk, indierock och dansmusik. De gör fortfarande dansgolvsvänlig musik, men deras tunga beats och klubbiga sound har nu stöpts i en form av en något mer klassisk pop. Tjejerna har skrivit de flesta av låtarna till kommande skivan på egen hand. Rebecca & Fiona’s första fingervisning om vad som komma skall är deras nya singel ”Sayonara”.

KULTURKVARTEREN

17.00 Vernissage ”Festivalutställning” Glas – Lotta Söder, Olle Brozén, Sahlin & Lethonen i Karlshamns Konsthall. Maja Heuer, The Glass Factory invigningstalar. Mer information om utställningen.

19.00 ”Tre jubileer i kulturstaden Carlshamn” – kåseri av Peter Enckell, musik med Karlshamns Musikkår under ledning av Lena Larson. Fri entré. Arrangör: Föreningen Norden & Karlshamns Musikkår.

 

ÖVRIGT

Karlshamnstravet

10.00 Folkfest på travbanan i Asarum. Första start kl 12.20. Entré.

Carl Gustafs kyrka

14.30 Musikandakt Barbro & Stanley Karlman

Musiktältet Näsviken – Förfest

19.00 Talako Bro´s

20.00 Nielson & Fornander

21.00 X-Projekt

  • Publicerat: 2016-07-19 av caroline.kideback@karlshamn.se
Webbredaktörsinloggning

| Glömt lösenord?