Resa

Kommunikationer till och från Karlshamn är goda. Välj själv om du vill färdas hit med egen bil eller enkelt och bekvämt med tåg, buss eller flyg.

E22:an sveper förbi staden och det är bara att blinka med färdvisaren så är du här. Om du vill lämna bilen hemma tar du dig enkelt till Karlshamn med Öresundståget, Kustbussen eller Swebus.

Du som startar din resa nära Stockholm och föredrar att flyga har närmaste flygplats i Ronneby, 3,5 mil bort. Väl på plats kan du ta Blekingetrafikens bussar och skärgårdsbåtar för att se dig omkring i vår kommun. Information och tidtabeller finns på Karlshamns Turistcenter.

Det finns möjlighet att hyra bil på flera platser och färdas på egen hand i olika riktingar runt om i länet. Chansen att få se en del av kommunen och övriga länet under sin vistelse här är goda då avstånden mellan städerna är korta.

Skärgårdstrafiken går frekvent under sommarmånaderna från kajen i centrum, Matvik och Järnavik. Befinner man sig i Karlshamn får man inte missa en tur ut till vår vackra skärgård.
Färjelinjen med DFDS Seaways mellan Karlshamn och Klaipeda går sju gånger i veckan från terminalen i Stillerydshamnen.